Δάφνη: Ρομα εντοπίστηκαν σε διάρρηξη ακολούθησε καταδίωξη- Τέσσερις τραυματίες ΔιΑΣ

Η καταδίωξη ξεκίνησε από πληρώματα της ΔΙΑΣ Αθηνών και δεσμεύτηκαν από τη ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής ενώ τέσσερις Αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Οι δύο Ρομα διέπραξε διάρρηξη οικίας στην περιοχή της Δάφνης με τους δράστες να έχουν αφαιρέσει κοσμήματα.  Αμεσα κλήθηκε η Άμεση Δράση και η  ομάδα ΔΙΑΣ των Αθηνών εντόπισε το ο να σοαγυης τη Ρομά από τις περιγραφές των περιοίκων . Ακολούθησε καταδίωξη με το όχημα των Ρομά να διαφεύγει στο υψος του Κηφισού. Ωστσο σε αναζητήσεις το όχημα τους εντόπισαν και πάλι οι ομάδες της Δυτικής Αττικής  στο Ιλιο όπου και ακολούθησε εκ νέου καταδίωξη.

Τα πληρωματα της ΔΙ.ΑΣ ακολούθησαν το όχημα των Ρομά μεχρι το Ζεφύρι με το οδηγό να επιχειρεί διαφυγή και μπήκαν στο καταυλισμό ώστε να τους φυγαδευσουν ομοφυλοί τους. Σε συνδρομή τω  πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ  κατέφθασαν και άλλες ομάδες της ΔΙΑΣ στη περιοχή.

Οι Αστυνομικοί  εγκλώβισαν τους Ρομά οι οποίοι στην προσπάθεια του οδηγού να  διαφύγουν εμβόλισε με το όχημα στο οποίο επέβαιναν τρείς μηχανές της ΔΙ.ΑΣ Ωστσο οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των Ρομά  οι οποίοι δηλώνουν  33ετων και 44 χρόνων. Εντός του οχήματος κατασχέθηκαν  2 δερματινοι χαρτοφυλάκες, ο ένας γεμάτος μπιζουτιερες με κοσμηματα και ο άλλος με έγγραφα.

Στην εμπρόθετη παράσυρση των υπηρεσιακών δικύκλων από τον Ρομά οδηγό του οχήματος διαφυγής τη  δραστών τρεις Αστυνομικοί τραυματίστηκαν –  μεταξύ των οποίων ένας πιο σοβαρά – οι οποίοι μεταφέρθηκαν  στο 401ΓΣΝ όπου και νοσηλεύονται.

Σε βάρος των Ρομά σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και πρόκειται να παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.