Αυξημένη ετοιμότητα σε στοχους Τουρκικού ενδιαφέροντος.

Αυξημένη ετοιμότητα σε στοχους Τουρκικού ενδιαφέροντος, με αφορμή τα γεγονότα στην Τουρκία εχει δοθεί στα πληρώματα της ΕΛΑΣ.

image

Οι εξελίξεις και τα γεγονότα στην Τουρκία με την τραγική εξέλιξη το θανασιμο τραυματισμό του Τούρκου Εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ (31/03-20.30) σε ένα θρίλερ ομηρίας όπως εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης οταν δυο ένοπλοι, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC, εισέβαλαν (31/03) και κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα που είχε αναλάβει την έρευνα στην υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στην εξέγερση το καλοκαίρι του 2013 προκάλεσαν κινητοποίηση και στις Ελληνικές Αρχές.
νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, . Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και ακολούθησαν περίπου 100 πυροβολισμοί.
Με εντολή προς τις Αστυνομικές περιπολίες και τα πληρώματα, κατά τη διάρκεια της νύχτας (01/04) από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενημερώθηκαν να βρίσκονται σε “αυξημένη ετοιμότητα” με “ιδιαιτερη προσοχη σε στοχους Τουρκικού ενδιαφέροντος”.
Αυξημένα μέτρα ελήφθησαν απο τις Ελληνικές Αρχές, τόσο για το Τουρκικό Προξενείο, κάτοικος Τούρκων Αξιωματούχων και εταιρείες Τουρκικών συμφερόντων. Σε αυξημένη επιφυλακή, τέθηκε και ή Αστυνομική Δύναμη του αεροδρομίου “Ελευθερίος Βενιζέλος”, όπου εδρεύουν οι Τουρκικές αερογραμμές, ως αποτροπή σε επικείμενες απόπειρες ενεργειών, για τα γεγονότα της Τουρκίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport