Χρυσοχοΐδης στις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας: “Η Αστυνομία – που είναι περήφανο σώμα, εφαρμόζει το νόμο- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει”

Απάντση στις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια, μετά την πορεία της Παρασκευής, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρίσκεται (09/12) σε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Αμερικανικής Κυβερνήσεως.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πρστασίας του Πολίτη, στην οποία επισημαίνεται ότι «δεν υπήρξε ακραία καταστολή» με την επισήμανση ότι δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής, καθώς και την νεότερη ενημέρωση ότι διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΔΕ για τις καταγγελίες και τις κατγγίες στα κοινωνινά δίκτυα στις οποιες αποδίδεται άσκηση αστυνομικής βίας .

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία – που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα – έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου», τόνισε στο λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.