Εξάρχεια: Με ψυχολογικά προβλήματα αλλοδαπός προκάλεσε ένταση με φωνές έξω από το ΑΤ Εξαρχείων

Σε απάντηση καταγγελίας χρήστη των κοινωνικών δικτύων προχώρησε η ΕΛΑΣ, αναφορικά με περιστατικό έξω από το ΑΤ Εξαρχείων.

“Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων”, σημειώνει στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα η ΕΛΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

Στην καταγγελία του ο Δήμος Μούτσης, υποστηρίζει  ότι ακούγονταν “κραυγές και φοβερό ξύλο” από το ΑΤ Εξρχείων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr βραδυνές ώρες (06/12- μεταξύ 23.00-23.15) και αρκετά νωρίτερα από τις 01:00πμ όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων , αλλοδαπός  φώναζε ακατάληπτα. Αστυνομικοί προχώρησαν σε ενημέρωση του Εισαγγελέα και με προφορική εντολή διατάχθηκε η μεταφορά του σε Ψυχιατρική Κλινική.