Λέσβος: Οργισμένη αντίδραση των Αστυνομικών, για το χαρακτηρισμό «χουντόμπατσους» από πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του νησιού

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της Λέσβου και συνδικαλιστής, με δημόσια ανάρτησή του στο λογαριασμό που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης χαρακτηρίζει τους Αστυνομικούς που συμμετείχαν στα Μέτρα για τη 17η Νοέμβρη.. «χουντομπατσους…»

PrintScreen η ανάρτηση στο FB από το Νίκο Χρυσαφη

Την οργισμένη αντίδραση των Αστυνομιών και την προσφυγή τους στις πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές τους Ενώσεις για το δημόσιο σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, από τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο της Λέσβου και συνδικαλιστή Νίκο Χρυσαφη.

Ο πρώην Δημοτικό Σύμβουλο της Λέσβου απέδωσε τον χαρακτηρισμό «χουντομπατσους» στους Αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν σε Μέτρα Τάξης της ΕΛΑΣ για για την εφαρμογή των απαγορεύσεων ενόψει της 17ης Νοέμβρη, 47χρόνια από τα γεγονότα του ’73 στο Πολυτεχνείο.

«Ελπίζω να μην μεταδίδεται ο ιός από χουντομπατσους σε ανθρώπους.. (προσοχή το είδος χουντόμπατους.. είναι υβριδικό-απλά μοιάζει με αστυνομικό-δεν είναι) Αν βέβαια μεταδιδόταν ο ιός οι πρώτοι που θα κινδυνευαν θα ήταν οι αστυνομικοί.. που είναι και περισσότερες ώρες μαζί τους. Αλλά που ξέρει κανείς.. » καταλήγει ο Νίκος Χρυσαφης, στην άκρως ρατσιστική και ακραία προσβλητική ανάρτησή του, για το ένστολο προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το σχόλιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Αστυνομικών, οι οποίοι έχουν προσφύγει στις συνδικαλιστικές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τους, ενώ έχει ενημερωθεί και η ΠΟΑΣΥ, με τις προθέσεις τους να κινηθούν δικαστικά σε βάρος του πρώην Δημοτικού Συμβούλου της Λέσβου για την δημόσια υβριστική στο έργο και το ρόλο τους , ανάρτησή του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίμαχη ανάρτηση, ο Νίκος Χρυσαφης, έσπευσε να την αποσύρει, ωστόσο η ανάρτησή του έχει καταγραφεί ως δημόσια δήλωσή του και δεν αναιρεί τη  νομική ευθύνη που έχει ο ίδιος ως δημόσιο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας τόσο στα λόγια όσο και στα γραπτά, που άλλωστε αυτά, μένουν.