Εφετείο: Συνέχεια για τη συνεδρίαση με ένταση μεταξύ Προέδρου και Εισαγγελέως – Συνεχής ενημέρωση

Ένταση στην Έδρα του Α Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην έναρξη της δικονομικής διαδικασίας που συνεχίζεται

Η Εισαγγελέας της Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναφέρθηκε σε «έντονο ύφος» με το οποίο της απευθύνθηκε χθες (20/10) η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη και επανέλαβε το αιτιολογικά της πρότασής της, για αναστολή των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες, εκτός του ισοβίτη, καθ’ ομολογίαν δράστη Γιώργου Ρουπακιά.

Επίσης διευκρινήσεις διατυπώθηκαν και αναφορικά με την υπόδειξη για παραβίαση των ΠΟ από τον καταδικασθέντα Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου προσκόμισε το επίμαχο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2015) σύμφωνα με το οποίο, ο Γιάννης Λαγός, παραβίασε κατ’ επανάληψη το περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού υπό αστυνομική επιτήρηση, και διατάχθηκε η προφυλάκισή του, και ανέφερε χαρακτηριστικά, “Σε ποια παραπλάνηση προς το δικαστήριο προέβη η εισαγγελέας όταν τα συμβούλια έκριναν ότι δεν τους παραβίασε από πρόθεση;” Η Πρόεδρος Έδρας, Μαρία Λεπενιώτη επεσήμανε ότι οι Εφέτες υιοθέτησαν την εισήγηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα της δίκης, Στέλιου Κωσταρέλου.

Σε άλλο σημείο επεσήμανε, η Εισαγγελέας στην τοποθέτησή της, «Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις».
Στο Εφετείο μετέβη (21/10-11.15) και δήλωσε “παρών” για να παρακολουθήσει τη δικονομική διαδικασία και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ζήτησε το λόγο με την ολοκλήρωση εκφώνησης των ονομάτων στο σύνολο των κατηγορουμένων . Στην τοποθέτησή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέρθηκε σε κυβερνητικές παρεμβάσεις, και προσκόμισε στοιχείο που τόνισε ότι συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν κλήσεις στελέχους της- τότε- κυβέρνησης Σαμαρά με πρόσωπο που συνδέεται με τον καθ’ ομολογίαν δράστη, Γιώργο Ρουπακιά, και ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον εξ’ απορρήτων του τότε Πρωθυπουργού.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των αιτημάτων ανατολής στην έκτιση ποινών για τους κατηγορούμενους