Χρυσοχοΐδης: 117 σκληροί ποινικοί, την τελευταία διετία, κυκλοφορούν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου!

Στην Ολομέλεια της Βουλής  απάντησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την κατάσταση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και την εγκληματικότητα

Τις δραματικές επιπτώσεις που επέφερε ο νόμος Παρασκευόπουλου στην αύξηση της εγκληματικότητας,  επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά- ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!».

Όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  η Ελληνική Αστυνομία αναζητά μόνο στην Αττική 117 σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις ευεργετικές διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγυρίσουν το οργανωμένο έγκλημα. Ενώ υποστήριξε ότι τα στατιστικά αποτυπώνουν την πραγματικότητα και δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας σε όλους τους δείκτες, και των εγκλημάτων κατά Ζωής. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έγκλημα που συγκλόνισε από την αγριότητα των δραστών με θύμα την 20χρονη  Caroline Couch, και τόνισε ότι το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει επηρεαστεί και από τα φονικά ξεκαθαρίσματα της νύχτας.