Βόλος: Έκαναν εμπόριο ναρκωτικών και λειτουργούσαν παράνομη “κλινική απεξάρτησης”- Συνελήφθησαν τέσσερις ενώ εκδόθηκε Δημοσιοποίηση στοιχείων για δυο συλληφθέντες

Δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών του ζεύγους οι οποίοι είχαν μετατρέψει διώροφη μονοκατοικία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης στα Λεχωνια Μαγνησίας και διακινούσαν ναρκωτικά

Με Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, δόθηκε δημοσιοποίηση στα στοιχεία ταυτότητας, και τις φωτογραφίες ζεύγους οι οποίοι είχαν μετατρέψει διώροφη μονοκατοικία σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες στα Λεχωνια του Δήμου Βόλου στη Μαγνησία.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, δια κατοχής, πώλησης και διεύθυνσης καταστήματος εντός του οποίου γίνεται εν γνώσει του δράστη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατά συναυτουργία, διεύθυνση και λειτουργία κέντρου σωματικής και ψυχικής απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες, χωρίς τη λήψη σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας, κατά συναυτουργία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για το  ΣΑΒΒΙΔΗ Αργύριο του Σταμούλη και της Βασιλικής, γεν. την 16-01-1974 στην Αργαλαστή Δ. Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας και την ΙΒΑΝΟΦ Σοφία του Στέβο και της Στέλλας, γεν. την 14-12-1981 στο Αμαρούσιο Αττικής

Συνολικά συνελήφθησαν (16/02) τέσσερα άτομα, όπως διακριβώθηκε το ζευγάρι λειτουργούσε το παράνομο κέντρο απεξάρτησης, έχοντας εκμισθώσει τη διώροφη μονοκατοικία στα Λεχωνια ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες δρούσαν ως βοηθοί τους. Κατά τη λειτουργία της παράνομης κλινικής χορηγούσαν ναρκωτικά χωρίς ιατρική συνταγή σε οχτώ τοξικοεξαρτημένους ως «νοσηλευόμενους», στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.

Ενώ προέκυψε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του παράνομου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς να αναφέρουν την ακριβή τούς τοποθεσίας προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και το σύλληψη καθώς λειτουργούσαν παράνομα .

Οι  αστυνομικοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, κατασχέθηκαν στο παράνομο κέντρο απεξάρτησης , -343- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και -3- πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Σε έρευνα στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, συνολικά και κατασχέθηκαν -3- σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας, -3- μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα, -60- ναρκωτικά δισκία, συνταγή χορήγησης ναρκωτικών, χάρτινη κάρτα και βεβαίωση για δικαστήριο, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των #€100.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -400- έως -1.000- ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Στο πλαίσιο της διακρίβωσης τους εύρους της παράνομης δράσης τους απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 24210-76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και 24210-76921 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.