Στην Ελλαδα επιχειρουν Ελληνες Αστυνομικοι της ΕΛ.ΑΣ

Με αφορμή τα επεισόδια στο Πισοδέρι, μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, αναρτήσεις και αναπαραγωγές στα κοινωνικά δίκτυα ανέφεραν παρουσία “ξένων δυνάμεων καταστολής” που επιχειρούν στην Ελλάδα και στοχοποιούν Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ως επικεφαλής της Ταξιαρχίας SEEBRIG.

“Η βλακεία δεν είναι ποινικό αδίκημα αν και σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύεται επιβεβλημένη”, θα μπορούσε να ειναι ο υποτιτλος του άρθρου.

Από θέση και άποψη τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν αναπαράγονται στο Nantiareport.gr

Στις σχετικές αναρτήσεις γινεται εκτενής αναφορα σε “αιματοκύλισμα στο Πισοδερι”, και ότι “τα ΜΑΤ στο Πισοδέρι, ήταν η Μασόνικη αστυνομία της ….SEEBRIG, μεταμφιεσμένη… σε ΜΑΤ” κ.α ενώ υπάρχουν αναφορές με στοχοποίηση Έλληνα Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ υπό την ευθύνη του οποίου επιχείρησαν οι Αστυνομικές δυνάμεις (17/06)

Εκατοντάδες σχόλια με απειλές κατά των Αστυνομικών έχουν κατακλείσει και τη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ΜΑΤ -είτε αρέσει είτε καποιοι ενοχλούνται- είναι Έλληνες Αστυνομικοί. Υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, εκτελούν επιχειρησιακά εντολές Αξιωματικών και για οποιοσδήποτε συμπεριφορά εκτός των διατεταγμένων, ελέγχονται πειθαρχικά.

Στο Πισοδερι(17/06) οι Αστυνομικοί της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομιας ενισχύθηκε απο Αστυνομικές μονάδες της ΘΣΝ και της Αττικής. Τις εντολές επιχειρησιακής αντίδρασης (17/06) έλαβαν οι επικεφαλής που παραβρέθηκαν στο Πισοδερι, από τους δύο Υποστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ τον υπαρχηγό και τον επιθεωρητή Β.Ελλαδος καθώς ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας απουσίαζε σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Σε δημοσιεύματα ανωνύμων blogs και σχολια “αναλυτών επί πάντως του FB” αλλά και πολιτικά πρόσωπα- Κυριάκος Βελόπουλος και Ραχηλ Μακρή- αναδημοσιεύεται φωτογραφία Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με την “απολυτότητα” ότι πρόκειται για “το Ρουνάνο διοικητή της SEEBRIG που ανέλαβε την επιχείρηση καταστολής των διαδηλώσεων στο Πισοδέρι”.

Σύμφωνα με ασφαλείς Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr και ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καθώς επίσης και η Ένωση που τον εκπροσωπεί έχουν κινηθεί Νομικά και Υπηρεσιακά ώστε να μην κινδυνεύσει η ακεραιότητα του και να αποκατασταθεί η αλήθεια που προσβάλει την προσωπικότητα του Αξιωματικού και του ατόμου. Ενώ και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εχουν ενεργήσει ωστε οι υποκινητές των στοχευμένων προσβλητικών και ψευδών αναρτήσεων να ταυτοποιηθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, διευκρινίζουν στο Nantiareport.gr, “Η Αστυνομία είναι ένα από τα Σώματα Ασφαλείας με αποστολή του ένστολου προσωπικού της, την τήρηση των Νόμων και την Αποκατάσταση της Τάξης, με τις εντολές να ορίζονται απο την πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης”.

Τα ΜΑΤ ειναι Αστυνομικοί. Ειναι άνθρωποι και ζουν στην κοινωνία, εχουν τις ίδιες αγωνίες του ίδιους φόβους και ανησυχίες. Είναι παιδιά, γονείς, σύζυγοι, σκληρά εργαζόμενοι, κι  όπως φεύγουν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους με τη λήξη της υπηρεσίας τους. Όταν οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης και Μέτρων Τάξης διατίθενται σε συγκεντρώσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές επιτίθενται και οι Αστυνομικοί ασκούν νόμιμη βία για την αποκατάσταση της Τάξης. “Σε Δημοκρατία νόμιμη βία ασκεί αποκλειστικά ο Στρατός και η Αστυνομία”. Βολική οπτική δεν υπάρχει.

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας στο Πισοδέρι, υπήρξαν επικριτικά και επιθετικα σχόλια σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ και των Αστυνομικών.

Όπως όμως σχολίασε ο εξαιρετικός φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος, “Όταν τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά σε αριστερούς, φοιτητές, αναρχικούς κάνουν το καθήκον τους και καθαρίζουν τη βρωμιά απο την χώρα. Εχθες που έριχναν χημικά σε όσους προσπαθούσαν να εισβάλουν στη Βουλή για την πρόταση μομφής και το μακεδονικό, ήταν αλήτες προδότες πραιτοριανοί κλπ κλπ. “O tempora o mores””, καταλήγει.

Και για να μπαίνουν τα ζητήματα στις θέσεις τους επακριβώς, φήμες για τη κατασταλτική δράση από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, σε μάχιμες συγκεντρώσεις Ελλήνων πολιτών, εντοπίζονται  πίσω στο 2011.

Και τότε ξένοι (Γερμανοί τους απέδιδαν οι ψευδείς αναρτήσεις) επιχειρούσαν ως Αστυνομικοί των ΜΑΤ στο .. Σύνταγμα, “δεν ανταποκρίνονταν σε ερωτήσεις πολιτών” γιατι δε γνώριζαν τη γλώσσα, όπως και “κρατούσαν ανάποδα την ασπίδα του εξοπλισμού των ΜΑΤ κ.α Μετά τα επεισόδια στο Πισοδερι ενόψει της υπογραφής Συμφωνίας για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, οι “Γερμανοί” έγιναν “Ταξιαρχία SEEBRING” και … “ντύθηκαν ΜΑΤ της ΕΛ.ΑΣ, σε επιβολή των ξένων δυνάμεων της Ευρώπης”….

Η αληθεια είναι ότι στην ελληνική επικράτεια, οπως προβλέπεται και απο το Ελληνικό Σύνταγμα, επιχειρεί αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ και το ένστολο προσωπικό της και καμία άλλη Αστυνομική Μονάδα αλλης χώρας.

Αλεξίου Νάντια