“Ενώ η Κυβέρνηση απαγορεύει τη μετακίνηση για τους Έλληνες, επιτρέπουν παντού στην επικράτεια λαθρομετανάστες”

Καταγγέλλουν τη λειτουργία Δομής για λαθρομετανάστες, σε κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας

Σε συγκρότημα κτηρίων έκτασης 4000 m2 με 55 διαμερίσματα ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στη συμβολή της Λιοσίων με την Αχαρνών, στο 6ο ΔΔ του κέντρου της Αθήνας, θα λειτουργήσει η νέα Δομή μεταστέγασης λαθρομεταναστών, σε εφαρμογή του προγράμματος ESTIA. Η ανακαίνιση με κόστος €600.000 ολοκληρώθηκε, σε συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα  με την ανάθεση έργου, σε συνεργασία Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με ΜΚΟ, θα αναλάβουν τη διαχείριση  και τη λειτουργία του προγράμματος για την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Με ανακοίνωση καταγγελία, οι Επιτροπές Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής και Αγ.Παντελεήμονα, αντιδρούν στη λειτουργία μια νέα εγκατάστασης για λαθρομετανάστες, στις ήδη “βεβαρημένη” περιοχή τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού προχώρησαν εν κρυπτώ στην «αξιοποίηση» τριών πολυκατοικιών στην οδό Λιοσίων και Αχαρνών, έκτασης 4000 τ.μ.. Σκοπός τους να δημιουργήσουν άλλη μία δομή με λαθρομετανάστες στην ήδη βεβαρημένη περιοχή.
Οι εκ του πονηρού προφάσεις ότι πρόκειται περί κοινωνικών κατοικιών και περί προστασίας κατά του κορωνοϊού το μόνο που αποδεικνύουν είναι το θράσος των δημοτικών και των κυβερνητικών αρχών, οι οποίες εκμεταλλεύονται μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, για να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις ζωές μας. Εμείς στα γκέτο της Αθήνας, με ή χωρίς κορωνοϊό είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.
Οι κ.κ. Μηταράκης και Μπακογιάννης με τους συνεργάτες τους έχουν αποφασίσει ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι μία κόλαση εγκαθιστώντας τους μουσαφιραίους τους κατά χιλιάδες μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δεν τους φτάνουν τα δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα του εποικιστικού προγράμματος ESTIA, που ήδη υπάρχουν, θέλουν να τα πολλαπλασιάσουν. Μας διώχνουν από τα σπίτια μας οι κύριοι αυτοί για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες. Αυτή είναι η αλήθεια.
Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αθηναίων Μπακογιάννη και την κυβέρνηση για τις εκ του πονηρού και εν κρυπτώ κινήσεις τους να φτιάξουν μία τεράστια δομή στο κέντρο της πρωτεύουσας, προκειμένου να συνεχίσουν τον εποικισμό της.
Απαιτούμε να ΜΗΝ λειτουργήσει αυτή η τεράστια δομή των 55 διαμερισμάτων, έκτασης 4000 τ.μ., για να στεγαστούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, που ο κ. Μηταράκης μεταφέρει ανεύθυνα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού. Είναι απαράδεκτο, ενώ η κυβέρνηση απαγορεύει την μετακίνηση από τόπο σε τόπο για τους Έλληνες, να επιτρέπει στον κ. Μηταράκη να μετακινεί και να εγκαθιστά παντού στην επικράτεια λαθρομετανάστες.
Απαιτούμε από την δημοτική αρχή, η οποία για μία ακόμη φορά δείχνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το ευ ζην των λαθρομεταναστών από αυτό των Αθηναίων, να σταματήσει επιτέλους να βιάζει τις ζωές μας. Απαιτούμε η δομή λαθρομεταναστών Αχαρνών και Λιοσίων ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ». 

Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλ. Βικτωρίας
Επιτροπή Κατοίκων Πλ. Αμερικής
Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα