Χίο: Ήθελε να μπει στην εκκλησία να παρακολουθήσει την πρώτη Ανάσταση και την απομάκρυναν Αστυνομικοί (video)

Κατά παράβαση των περιορισμών στις εκκλησίες, ήθελε να εισέλθει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου να παρακολουθήσει την πρώτη Ανάσταση

(18/04-10.30) Στη σύλληψη του ιερέα της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, πατερ Χριστόφορου Γουρλή, προχώρησε η Ασφάλεια Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης, κατά παράβαση της ΠΝΠ και της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού. Εντός της ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου και θα αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση .

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (18/04) ένταση και προσαγωγή γυναίκας από τον ΙΝ Παναγία Ευαγγελίστρια Χίου, όταν παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την απαγόρευση για παρουσία πιστών στις εκκλησίες, επέμενε να παρακολουθήσει τη Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης, και χτύπησε τον επικεφαλής Αξιωματικό που βρισκόταν στο χώρο.

Σύμφωνα με το «politischios.gr» στον Ιερό Ναό Αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί αποτρεπτικά στην πρόσβαση πιστών εντός του Ιερού Ναού. Ωστόσο μια γυναίκα, εμφανώς σε ψυχολογική έξαρση, αξίωνε από τους Αστυνομικούς να της δείξουν το Νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ναούς εξαπολύοντας φραστικές απειλές πως να τελικά τη συλλάβουν, θα τους κάνει … «βούκινο» στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Παρά τις συστάσεις των Αστυνομικών, προκάλεσε έντονο  επεισόδιο και επιχείρησε να περάσει στον προαύλιο χώρο του Ναού, με τους Αστυνομικούς να την απομακρύνουν.

Το έντασης προκάλεσε και την αντίδραση του πατερ Χριστόφορου Γουρλή ο οποίος βγήκε από την Εκκλησία και απευθυνόμενος με την έκφραση «ντροπή» προς τους Αστυνομικούς, τους απέδωσε άσκηση βίας.