Χαραμίδα, Λέσβος: Σε ανενεργό από 20ετίας Σκοπευτικό Όμιλο της Μυτιλήνης ανήκε το G3A3

Σε Σκοπευτικό Όμιλο της Μυτιλήνης- σε αναστολή από 20ετίας- ανήκε το G3A3 το οποίο κατασχέθηκε στη Χαραμίδα της Λέσβου ενω η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα

Σε παρτίδα περίπου 1000 όπλων τα οποία κατασκευάσθηκαν από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων στο νομό Αχαΐας το 1995 ανήκει το στρατιωτικό όπλο G3A3 το οποίο κατασχέθηκε την περασμένη Τετάρτη (13/01) σε σακούλες σκουπιδιών στη Χαραμίδα της Λέσβου και παραδώθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Στρατού.

Απο το σειριακό αριθμό του πολεμικού όπλου προέκυψε ότι μαζί με ένα ακόμα παλαιού τύπου Στρατιωτικό όπλο παραδόθηκε σε Σκοπευτικό όμιλο της Μυτιλήνης για την εξάσκηση των μελών του στη σκοποβολή.

Η έρευνα προσδιόρισε κάτοικο την Μυτιλήνης, υπάλληλο σε κομβική υπηρεσία ασφαλείας στο νησί ο οποίος ήταν και ο τελευταίος πρόεδρος του Ομίλου πριν τη αναστολή λειτουργίας του,  στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στην Αστυνομία και στο Στρατό τον οπλισμό που κατείχε ο Όμιλος, χωρίς να έχει προκύψει- μέχρι στιγμής- δελτίο παράδοσης του οπλισμού είτε στο Στρατό είτε στην Αστυνομία.

Όπως επισημαίνεται από τις επίσημες Αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης η έρευνα στην υπόθεση για το στρατιωτικό όπλο το οποίο εντοπίσθηκε στη Χαραμίδα, συνεχίζεται.