Χαραμίδα, Λέσβου: Εντοπίσθηκε Στρατιωτικό τυφέκιο σε σακούλα παραδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στο Στρατό

Τον κάτοχο πολεμικού τυφεκίου αναζητούν του Ελληνικές Αρχές, ύστερα από την ανεύρεση πολεμικού τυφεκίου σε σακούλα, από περίοικο η  οποία και ενημέρωσε τις Αρχές στις οποίες και το παρέδωσε

Ένα σύγχρονο πολεμικό τυφέκιο στρατιωτικού τύπου G3 εντόπισε (13/01) κάτοικος του χωριού, ενώ περπατούσε στο οδικό δίκτυο. Το όπλο ήταν τοποθετημένο μέσα σε σακούλα και είχε απορριφθεί στη Χαραμίδα της Λέσβου. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και πλήρωμα της Ασφάλειας παρέλαβε το πολεμικό τυφέκιο , και ύστερα από επικοινωνία, παραδόθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Στρατού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πολεμικό τυφέκιο, πρόσφατα είχε απορριφθεί στο σημείο όπου και εντοπίσθηκε, ενώ από τον σειριακό αριθμό που φέρει, δεν ανήκει σε Στρατιωτική μονάδα της Λέσβου. Όπως επισημαίνεται το στρατιωτικό όπλο, φέρει παλαιού τύπου χειροφυλακτήρα και ανάλογο υλικό δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, αλλά η Τούρκικη Στρατοχωροφυλακή. Η ανεύρεση του πολεμικού υλικού, προκαλεί εύλογη ανησυχία ενώ η έρευνα εκτείνεται στην ταυτοποίηση του κατόχου του πολεμικού υλικού το οποίο έχει κατασχεθεί.