Προθεσμία για να απολογηθούν οι δυο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του Σταθμάρχη- Ελεύθερος αφέθηκε ο Ειδικός Φρουρός

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι δύο ανήλικοι δράστες της επίθεσης σε βάρος του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια ενω ελεύθερος αφέθηκε ο Ειδικός Φρουρός για την υπόθαλψη

Υπο κράτηση θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη (19/01) , οπότε και θα οδηγηθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον βιαιο ξυλοδαρμό σε βάρος του Σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ, ενώ ο Ειδικός Φρουρός ο οποίος παραπέμφθηκε για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο από την Υπηρεσία του τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


Τα δύο αδέλφια 15έτων και 17χρόνων, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, και σε βάρος τους ο Εισαγγελέας Ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη, και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Μέχρι την επερχόμενη Τρίτη (19/01), οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι έχουν καταγραφεί και κατά την απομάκρυνσή τους απο το σταθμό του ΜΕΤΡΟ, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό του Σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ, κατά τη σύλληψή τους, υποστήριξαν οτι «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…». Ωστόσο λόγο παρέλευσης του αυτοφώρου θα απολογηθούν απευθείας στον Ανακριτή.

Ενώ επιχείρησαν να δικαιολογηθούν για τον ξυλοδαρμό, ότι δεν είχαν καταλάβει την πράξη τους, ωστοσο όταν όταν είδαν τα βίντεο φοβήθηκαν για το ενδεχόμενο της σύλληψής τους, και ζήτησαν βοήθεια από τον 26άχρονο σύντροφο της μητέρας τους, Ειδικό Φρουρό της ΔΙΑΣ.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενω διατάχθηκε σε βάρος του διενέργεια πειθαρχικής εξέτασης.