Χανιά: Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει το ναυαγοσώστη, υποβασταζόμενο να καταρρέει

Υποβασταζόμενος διακρίνεται να περπατά ο 20χρονος ναυαγοσώστης λίγο πριν καταρρεύσει στη μέση του δρόμου, έξω από κατάστημα μετά τον ξυλοδαρμό του στην παραλιακή Καλυβίων Αποκορώνου Χανίων

Η συμπλοκή με τη μεικτή ομάδα μεταξύ των οποίων οι δύο προσδιορισμένοι δράστες ξυλοδαρμού του 20χρονου ναυαγοσώστης Orgito Lloci με καταγωγή από την Αλβανία, δεν έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, κάμερα τον έχει καταγράψει να φοράει ακόμα τη ναυαγοσωστική περιβολή διασχίσει το δρόμο υποβασταζόμενος από έναν άνδρα.

Προσπαθεί να τον στηρίξει στο πεζοδρόμιο και να τον συνεφέρει, ωστόσο ο 20χρονος ναυαγοσώστης Orgito Lloci σωριάζεται αναίσθητος στο οδόστρωμα. Διερχόμενοι και καταστηματάρχες της περιοχής, προστρέχουν στο σημείο, καλούν το ΕΚΑΒ και επιχειρούν να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες στον νεαρό, ενώ σε δευτερόλεπτα χάνει τις αισθήσεις του.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έδωσαν άφιξη στο σημείο και των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για να επαναφέρουν τον 20χρονο Orgito Lloci κατέληξε .

Όπως είχε παραθέσει το ρεπορτάζ το NantiaReport.gr, είχε προηγηθεί συμπλοκή του 20χρονου με ομάδα πέντε νεαρών, εκ των οποίων δύο προσδιορίσθηκαν ως δράστες του ξυλοδαρμού του. Συνελήφθησαν και μετήχθησαν την Εισαγγελία Χανίων, σε βάρος τους ασκήθηκαν Ποινικές Διώξεις για συναυτουργία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή (14/06).

Σύμφωνα με το νομικό συμπαραστάτη των δύο κατηγορούμενων, Ιωάννη Ντερμανάκη, οι εντολείς του, «Βεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο θανών ήταν εκείνος που επιτέθηκε πρώτος. Δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους, αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και την λήψη αποδεικτικού υλικού όπως μαρτυρίες και βίντεο».

Όπως ανέφερε ο συνήγορος, οι δύο κατηγορούμενοι, δεν παρέθεσαν συγκεκριμένο λόγο για τη συμπλοκή που προηγήθηκε με τον 20χρονο ναυαγοσώστη, υποστήριξαν ότι είχαν φιλονικία, η οποία κλιμακώθηκε. Παρέθεσε επίσης ως ενδεχόμενο, ο 20χρονος ναυαγοσώστης Orgito Lloci , να τραυματίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χτύπησε τους εντολείς του, «Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών, και δεν τον λέω τυχαία θανόντα και όχι θύμα, επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορούμενους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από αυτά τα χτυπήματα που έδωσε στον έναν κατηγορούμενο με το κεφάλι του, θα το πω απλά, κουτουλιά, ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και στη συνέχεια του επελθόντος θανάτου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την συμπλοκή και την θανατηφόρα κατάληξη του ο 20χρονου ναυαγοσώστη Orgito Lloci,  από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, είχαν προσαχθεί και τρεις αλλοδαποί, φίλοι των δύο 24χρονων- 18χρονος Βούλγαρος, 19χρονος Ρουμάνος, και 28χρονος Γεωργιανός- για τους οποίους καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους στο περιστατικό, αποχώρησαν από την Αστυνομική Υπηρεσία.