Χανιά: Συνελήφθησαν δύο νεαροί ως υπαίτιοι στο επεισόδιο με το ναυαγοσώστη- Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, είχαν προσαχθεί πέντε άτομα, και συνελήφθησαν δύο Έλληνες εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις σε σεζόν

Συνελήφθησαν οι δύο 24χρονοι Έλληνες οι οποίοι εξ αρχής είχαν υποδειχθεί ως υπαίτιοι στο βίαιο επεισόδιο με τον 20χρονο ναυαγοσώστη Orgito Lloci εργαζόμενο σε ξενοδοχειακή μονάδα, στην τουριστική περιοχη των Καλυβίων Αποκορώνου Χανίων, ο οποίος εξέπνευσε συνεπεία ισχαιμικού επεισοδίου από ανακοπή καρδιάς (10/06). Οι υπόλοιπου τρεις προσαχθέντες, 19χρονος Ρουμάνος, 28χρονος από Γεωργία και 18χρονος Βουλγαρία, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής στους στο επεισόδιο αποχώρησαν από την Αστυνομική Υπηρεσία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο είχαν προσληφθεί και εργάζονται στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ο 20χρονος ναυαγοσώστης με καταγωγή από την Αλβανία, διέμενε στην Αθήνα και είχε μεταβεί στα Χανιά όπου διαβιεί η οικογένειά του, για να εργαστεί σεζόν σε ναυαγοσωστική κάλυψη για τις ανάγκες ξενοδοχειακής μονάδας στον οικισμό Καλύβες Αποκορώνου Χανίων.

Ο Orgito Lloci, φέρεται να αντιλήφθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, επίσης εργαζόμενοι στο ίδιο ξενοδοχείο, είχαν κλέψει από το τσαντάκι του καπνικά προϊόντα και ακολούθησε μεταξύ τους επεισόδιο. Οι δράστες κάλεσαν τους αλλοδαπούς μέλη της ίδιας παρέας σε ενισχύσεις, εγκλώβισαν σε απόμερο σημείο τον 20χρονο ναυαγοσώστη και τον ξυλοκόπησαν. Ο 20χρονος από την Αλβανία, κατέφυγε σε κεντρικό σημείο του οικισμού, και κατέρρευσε ενώ στη συνέχεια κατέληξε μπροστά από τοπική επιχείρηση.

Μακροσκοπικά όπως αναφέρει ενημέρωση του NantiaReport.gr, ο 20χρονος δεν έφερε εμφανή τραύματα ή μώλωπες, ωστόσο αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση, για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου του 20χρονου ναυαγοσώστη. Καθώς επίσης αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες για τις πράξεις που έχουν ενεργήσει στους δύο 24χρονους συλληφθέντες, και η δικογραφία να αποσταλεί στον Εισαγγελέα.

Αν και οι ντόπιοι, καταστηματαρχών και πολίτες, συνέδραμαν άμεσα σε παροχή Πρώτων Βοηθειών με ΚΑΡΠΑ, στον 20χρονο ναυαγοσώστη, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη και κατέληξε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στην τοπική κοινωνία των Καλυβών επικρατεί αναστάτωση, με το συμβούλιο της Κοινότητας να συνεδριάζει εκτάκτως, καθώς εντοπίζονται παραβατικές συμπεριφορές κατά την τουριστική περίοδο. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταστηματαρχών Καλυβίων Αποκορώνου Χανίων, αναφέρει, «Ο σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος που δυστυχώς έχασε με τόσο άδοξο τρόπο την ζωή του από τους γνωστούς άγνωστους που ζουν ανάμεσα μας και τους γνωρίζουμε όλοι μας (Δήμος, Αστυνομία, κάτοικοι Καλυβών, καταστηματάρχες, ξενοδόχοι κλπ) αλλά στον βωμό του χρήματος ουδείς ασχολείται, ευθύνες υπάρχουν γι’ αυτό το συμβάν αλλά και υπεύθυνοι, όμως για ακόμα μια φορά θα επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή για το συμφέρον όλων μας.

Για να φτάσουμε σε αυτό το συμβάν υπάρχει παρελθόν περιστατικών καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες και παράπονα από πολίτες των Καλυβών & το τοπικό συμβούλιο Καλυβών τα οποία υπάρχουν στα συρτάρια των αρμόδιων επί του θέματος αρχών χωρίς δυστυχώς να έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια οφέλιμη ενέργεια…

Η βία και η αναταραχή που επικρατεί αυτή την στιγμή στο χωριό μας είναι καθαρά εισαγόμενη και οι κάτοικοι των Καλυβών είναι φιλήσυχοι κοιτάζοντας την δουλειά τους και ο μόνος σκοπός τους είναι πως θα αναδείξουν την περιοχή τους για ένα καλύτερο μέλλον και ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το γεγονός.

Τέλος, η ελλιπή αστυνόμευση που επικρατεί στο χωριό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε να φτάσουμε σε αυτό το πρωτόγνωρο για την τοπική κοινωνία γεγονός».