Χαλκίδα: Συνοδεία ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ ο Σπύρος Χριστοδούλου για τη ληστεία στην Αιδηψό- Δέκα χρόνια κάθειρξη

Μεταγωγή στα Δικαστήρια Χαλκίδας, με διμοιρίες  και ΟΠΚΕ για το Σπύρο Χριστοδούλου, δράστη της ληστείας σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αιδηψό.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας παρακάθισε στο εδώλιο κατηγορουμένου ο 49άχρονος Σπύρος Χριστοδούλου, για τη ληστεία που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2011 σε τραπεζικό υποκατάστημα, στην Αιδηψό. Το πρωί (17/12)  συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής με ενόπλους Αστυνομικούς, ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του μετέβησαν σε τράπεζα στην Αιδηψό και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το ΑΤΜ και τα ταμεία περίπου 430.000 ευρώ. Ο Σπύρος Χριστοδούλου, παραμένει έγκλειστος από την προφυλάκισή του, το 2015  για οχτώ συνολικά ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά καθώς και για όπλα που κατασχέθηκαν στην κατοχή τους στην Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Το Δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό, καταδίκασε τον Σπύρο Χριστοδούλου, σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό, μειόνοντας κατά δύο χρόνια την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί στα 12 χρόνια κάθειρξη. Οι συνήγοροι του Χριστοδούλου, χαρακτήρισαν αυστηρή την απόφαση καθώς, επεσήμαναν ότι το Δικαστήριο θα μπορούσε να μειώσει την ποινή μέχρι και 5 έτη- σύμφωνα με το νέο ΠΚ- ανώτατο όριο για τη διάπραξη ληστείας.