Σάμος: Ο Δήμαρχος απομακρύνει λαθρομετανάστες που επιχειρούν κατάληψη της πλατείας (video)

Υποκινούμενους από ΜΚΟ λαθρομετανάστες επιχείρησαν κατάληψη της πλατείας στη Σάμο, απομάκρυνε ο Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

«Go now», η φράση του  Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, προς λαθρομετανάστες οι οποίοι με εκπρόσωπο ΜΚΟ, η οποία δήλωνε.. “τουρίστρια” τους εκδίωξε και απέτρεψε την προσπάθεια κατάληψης της κεντρικής πλατείας στο Βαθύ της Σάμου (17/12).

Σε βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα «samos24.gr», ο Δήμαρχος στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά αναφέρεται προς τους επίδοξους καταληψίες και τους φωνάζει.

Στο σημείο μετέβησαν δύο (!) Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ για δεκαδες λαθρομετανάστες χωρίς να είναι σε θέση να προχωρήσει σε συλλήψεις , με το ζητημα να απασχολεί πλέον  την προστασίας των κατοίκων του νησιού.

Οι λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν πορεία στο Βαθύ, φωνάζοντας “no samos”  με τσιγάρα στα χέρια και κινητά τεχνολογίας να καταγραφούν τα δεδομένα , οπως διακρίνεται στο βίντεο του  «samos24.gr» ενώ ξεχωρίζουν ελάχιστοι αστυνομικοί διμοιρίας που τους συνοδεύουν.

«Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου.

Στο μεταξύ, στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκεται (17/13) και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος το μεσημέρι υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. Επισκέφτηκαν τις δυνάμεις της Frontex, οι οποίες περιπολούν στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, και αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό  πρόβλημα.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίλυση του προβλήματος, προβλέπει το κλείσιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ και τη δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, στο οποίο αντιτίθενται οι τοπικές αρχές.