Χαλάνδρι: Χειροβομβίδα αμυντική, τύπου ελληνικού στρατού στην επίθεση στο Ρωσικό Προξενείο

Η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από τα δάπεδο της σκοπιάς, εξωτερικά του Ρωσικού Προξενείου. Εξετάζεται η ενέργεια, ως αλληλεγγύη του “χώρου” από την Ελλάδα, στη σύλληψη αναρχικών στη Μόσχα.

Κατά την ιχνηλασία στο χώρο του Ρωσικού Προξενείου επί της οδού Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι, απο κλιμάκιο της ΔΕΕ και της Αντιτρομοκρατικής, προκύπτει σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, οι δραστες απέρριψαν  αμυντική χειροβομβίδα “ΑRGES” όμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός, με 2.500 μεταλλικά σφαιρίδια.

Κάμερες  έχουν καταγράψει τους δύο αναβάτες, με μαύρα ρούχα και σκούρα κράνη, με τον οδηγό να διακινείται εν κινήσει να μειώνει ταχύτητα και το συνοδό αναβάτη, να απορρίπτει τη χειροβομβίδα προς το φυλάκιο και καθως πέφτει κάτω από το υπερυψωμένο κουβούκλιο, εκρήγνυται κατω από το δάπεδο της σκοπιάς.

Κατά την προανακριτική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα “Kawasaki” που εντοπίσθηκε καμένη στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτου στα Εξάρχεια, ήταν το μέσο διαφυγής των δραστών της επίθεση στο Ρωσικό Προξενείο. Όμως προκύψε, είχε δηλωθεί ως κλεμμένη στις αρχές Μαρτίου από την περιοχή του Γκύζη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής η επικρατέστερη τρομοκρατική οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση είναι η Επαναστατική Αυτοάμυνα ενώ δεν έχει αποκλειστεί και από τα “συγκοινωνούντα δοχεία”  του ένοπλου αντάρτικου πόλης, η οργάνωση “Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις”.

Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκφράζει την εκτίμηση, οτι η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο αντίδρασης του “χώρου” για τη σύλληψη 10 αναρχικών, εκ των οποίων ενας κρατείται καθώς του αποδόθηκαν κατηγορίες, από την ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία FSB (01/02) στη Μόσχα με την κατηγορία της συνωμοσίας.