Χαιδάρι: Εναπόθεταν παράνομα μπάζα στο πρώην Θεραπευτήριο στη Λ.Σχιστού- Συλλήψεις οδηγών- ιδιοκτητών 4ων φορτηγών

Με φορτηγά και επικαθήμενα, εναπόθεταν παράνομα μπάζα από κατεδαφίσεις και στερεά απόβλητα στον περιφραγμένο χώρο, με αποτέλεσμα την πρόκληση περιβαλλοντολογικής ζημίας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ 2

Σε περιφραγμένο χώρο με εγκαταλελειμμένα κτήρια, στο πρώην Θεραπευτήριο στη Λ.Σχιστού στο Χαϊδάρι, φορτηγά και βαρέως τύπου οχήματα, έμπαιναν παράνομα και εναπόθεταν μπάζα, αδρανή υλικά και άλλα αποβλητα. Καταγγελία πολίτη, προκάλεσε την έρευνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τους Αστυνομικούς να προβαίνουν σε συλλήψεις.

Αστυνομικοί παρακολουθούσαν την παράνομη δραστηρίοτητα για περισσότερες από 20ημέρες

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής (29/08) σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 22, 44 και 58 ετών, ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών οχημάτων και 22άχρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης στερεών αποβλήτων. Αναζητούνται δύο ακόμα ιδιοκτήτες φορτηγών.

ΦΩΤΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ 1
Όπως διακριβώθηκε κατά την προανάκριση, με στοιχεία που προέκυψαν κατά την Αστυνομική έρευνα, από τη διακριτική επιτήρηση του χώρου και την παρακολούθηση της παράνομης δραστηριότητας στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, εντός του περιφραγμένου χώρου με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, εισέρχονταν, σε ακαθόριστα χρονικά διαστήματα- ακόμα και μεταμεσονύχτιες ώρες- ανατρεπόμενα φορτηγά και εναπόθεταν στερεά απόβλητα (μπάζα), από κατεδαφίσεις, τα οποία φόρτωνα από τεχνικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Λόγω που μεγάλου όγουν των μπαζών που σώρρευαν στο χώρο, περιστασιακά με μηχάνημα έργων (εκσκαφέας) προέβαιναν στην διαμόρφωση- διευθέτηση του χώρου.

ΦΩΤΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ 6

Κατά την Αστυνομική έρευνα προέκυψε η απρουσία “τσιλιαδόρου”, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, κατά την παράνομη δραστηριότητά τους, στην είσοδο του χώρου. Παράλληλα και οι οδηγοί – ιδιοκτήτες των φορτηγών για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους ακολουθούσαν διαφορετικά δρομολόγια κάθε φορά, χρησιμοποιώντας μάλιστα προπομπούς, με τους οποίους είχαν συνεχή επικοινωνία.
Από την αυτοψία που διενήργησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου του Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου, διαπιστώθηκε ότι ο όγκος των υλικών που έχουν εναποτεθεί στο χώρο υπερβαίνει τα 3.500κυβικά- περίπου 250 δρομολόγια ανοιχτού φορτηγού-, με αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιας περιβαλλοντικής ζημίας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ 3
Κατά την έρευνα των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, κατασχέθηκαν,

  • (4) Δ.Χ. Φορτηγά (τράκτορας και ρυμουλκούμενο-επικαθήμενο)
  • (1) Ι.Χ. Φορτηγό
  • (1) μηχάνημα έργου (εκσκαφέας)
  • (1) μοτοσυκλέτα
  •  (2) φορητοί ασύρματοι

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.