Αυστραλία: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος παιδεραστών, κακοποιούσε βρέφη- Συνελήφθησαν 121 χρήστες λογαριασμών και διασώθηκαν 51ανήλικα

Διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας εξαρθρώθηκε από τις Αυστραλιανές Αρχές, ενώ κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνει φρικτά, βίαια, σαδιστικά, σεξουαλικά βασανιστήρια βρεφών

Στην ανταπόκρισή της από την Αυστραλία η Δημοσιογράφος Έμμα Παπαεμμανουήλ, αναφέρεται στην έρευνα τριών ετών, σε συνεργασία με τις Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, κατα την οποία συνελήφθησαν 121 χρήστες λογαριασμών οι οποίοιείχαν πρόσβαση στο πορνογραφικό υλικό, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διασώθηκαν συνολικά 51 ανήλικα- βρέφη και νήπια.

Η Διοικητής του AFP για το Αυστραλιανό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Εκμετάλλευσης Παιδιών, Hilda Sirec, δήλωσε ότι η Επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Molto” είχε αφετηρία αναφορές για τη λειτουργία διαδικτυακής της πλατφόρμας “Μega NZ”, κοινής χρήσης αρχείων τύπου “dropbox”.

«Χρησιμοποιείται για νόμιμους σκοπούς, αλλά αυτοί (σσ οι συλληφθέντες) το χρησιμοποιούσαν για παράνομη δράση», δήλωσε η Hilda Sirec, και συμπλήρωσε, «Η Mega NZ ήταν απόλυτα συ εργάσιμη με το να μας ενημερώσει… Συνεργάστηκαν άρτια με τις Αρχές της Nεας Ζηλανδίας στο πλαίσιο  της αστυνομικής  επιχείρησης». Ενώ όπως αποκάλυψε η Διοικητής του AFP για το Αυστραλιανό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Εκμετάλλευσης Παιδιών στην “Courier Mail”, το υλικό που εντοπίστηκε προκάλεσε αποτροπιασμό.

«Υπήρχε μεγάλο εύρος στο υλικό που κατασχέθηκε, καταχωρημένο κατηγορίες, ενώ περιλάμβανε φρικτά βίαια, σαδιστικά, σεξουαλικά βασανιστήρια βρεφών. Ορισμένες από τις εικόνες ήταν απλώς..  φρικτές. Κάποιες από τις εικόνες ήταν σε κλίμακα βασανιστηρίων και προσβολής που είδαν με αποτροπιασμό κακόμη και οι έμπειροι Ανακριτές μας» και πρόσθεσε, ότι μέρος του βιντεοληπτικού υλικού περιέχει παιδιά να κακοποιούνται σε περιβάλλοντα, φαινομενικά εύπορα και υγιή.