Αθήνα: Αστυνομικός συνελήφθη για σωματεμπορία και βιασμό

Με καταγγελία σε βάρος του αστυνομικού ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του Κέντρου της Αθήνας, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προχώρησαν στη σύλληψή του

Η 35χρονη γυναίκα από το Καμερουν, εργάζεται ως εκδιδόμενη, και είναι μητέρα δύο παιδιών. Όπως η ίδια καταγγέλλει, είχε συνάψει σχέση με τον αστυνομικό και συζούσαν σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας. Όπως παρέθεσε τα γεγονότα η καταγγέλλουσα από το Καμερούν ο 40χρονος αστυνομικός υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες και γνωρίστηκαν. Η 35χρονη από το Καμερούν, βρίσκεται στη χώρα νόμιμα, με πολιτικό άσυλο και ο αστυνομικός την προσέγγισε αρχικά με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, είχαν συνάψει ερωτικό δεσμό με την υπόσχεση ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα, ωστόσο έγινε ο προαγωγός και νταβατζής της.

Ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του,  ασκούσε πιέσεις στην γυναίκα απο το Καμερούν καθως γνώριζε οτι ειναι εκδιδόμενη, την ανάγκαζε να βγαίνει στο πεζοδρόμιο και της αποσπούσε τα χρήματα που λάμβανε από τις ερωτικές συνευρέσεις. Ο ίδιος, τη μετέφερε στα ραντεβού σε ξενοδοχεία της Αθήνας με το μηχανάκι του και την περίμενε για να την επιστρέψει στο σπίτι στο οποίο συζούσαν, ενώ όταν είχε υπηρεσία περνούσε από την πιάτσα, με το υπηρεσιακό όχημα, για να βεβαιωθεί ότι εργάζεται.

Η ίδια καταγγέλλει επίσης, ότι τη βίαζε καθημερινά, της ασκούσε βία και την κακοποιούσε ενώ – σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας – είχε αποπειραθεί να την πνίξει, πιέζοντάς τα χέρια του στο λαιμό της. Οπως η ίδια καταγγέλλει επίσης ο ένστολος την απειλούσε ότι αν δεν υπακούσει στις απαιτήσεις του θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, η εκδιδόμενη μητέρα, είχε αποπειραθεί δύο φορές αυτοχειρία για να αποφύγει όσα είχε υποστεί από τον αστυνομικό, ενώ οι γείτονες την είχαν δει στα κάγκελα του μπαλκονιού στο διαμέρισμά του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας, και την απέτρεψαν να βρεθεί στο κενό.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για σωματεμπορία και βιασμό κατ εξακολούθηση

Πριν από μια εβδομάδα, και υπό άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η εκδιδόμενη μητέρα, μίλησε σε φίλη της, η οποία και απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Η ίδια παρουσία ψυχολόγου, κατέθεσε στη Υπηρεσία των Αδιάφθορων και προχώρησαν σε σύλληψη του ενστόλου, στο σπίτι τους στου Γκύζη.

Κατά την εξέταση του υπηρεσιακού φακέλου του ενστόλου, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν άλλες δύο καταγγελίες από την πρώην σύζυγο για άσκηση βίας και από πρώην σύντροφό του για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της.

Η επιχείρηση οργανώθηκε, και προέτρεψαν τη γυναίκα να λάβει προσημειωμένα χρήματα στο ποσό των €500 ευρώ, και κατά την επιστροφή στο διαμέρισμά της να παραδώσει τα χρήματα στον αστυνομικό, ως αμοιβή της από τα ερωτικά ραντεβού που είχε πραγματοποιήσει.

Μόλις ο αστυνομικός λάμβανε τα χρήματα, η γυναίκα θα πήγαινε να πετάξει τα σκουπίδια, ήταν και η ένδειξη για την είσοδο των αστυνομικών της Υπηρεσίας στο διαμέρισμα. Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα σε δωμάτιο που είχε  πάντα κλειδωμένο ο αστυνομικός διατηρούσε χώρο όπου έκρυβε τα χρήματα που αποσπούσε από τη γυναίκα και τα λεφτά που άρπαζε απο τη γυναίκα και η σύλληψή του.

Ο Εισαγγελέας άσκησε στον αστυνομικό κακουργηματικές διώξεις, και τον παρέπεμψε σε Ανακριτή, όπου και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (04/10) και παραμένει κρατούμενος.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα