Αθήνα: Συλλήψεις τριών Ιρακινών- Εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα και απασχολούσαν το τμήμα Ισλαμικής Τρομοκρατίας των Βρυξελλών

Συνελήφθησαν στην Αθήνα, ενώ στην κατοχή τους κατασχέθηκαν έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς απασχολούσαν τις Διεθνείς Αρχές για συμμετοχή σε δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν (24/03) τρεις Ιρακινοί,  ηλικίας 32, 44 και 51 ετών, διωκόμενοι με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων. Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προέκυψε εμπλοκή του 32χρονου και του 51χρονου, καθώς επίσης  συνελήφθη και 33χρονος Ιρακινός, για κατοχή γνησίων και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και κατοχή προϊόντων κλοπής.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής του Βελγίου μετέβη στην Αθήνα για να παραλάβει τρεις Ιρακινούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με δραστηριοποίηση σε δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών από την Τουρκία, προς την Ευρώπη -Ιταλία και  Γερμανία- με πλαστά στοιχεία.

Για τους τρεις Ιρακινούς είχαν διαβιβαστεί πληροφορίες από το τμήμα Ισλαμικής Τρομοκρατίας των Βρυξελλών μέσω του συνδέσμου στη Δ.Δ.Α.Σ. και σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα το αρμόδιο τμήμα  αντιμετώπιση της Ριζοσπαστικοποίησης της Αντιτρομοκρατικής των Βρυξελλών, είχαν μεταβεί στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αστυνομικών από τη Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με πολύμηνη πληροφοριακή έρευνας προέκυψε η ταυτοποίηση των συλληφθέντων μελών εγκληματικής οργάνωσης, αναζητούμενων και από άλλες χώρες, με εγκληματική δράση που εκτείνεται και σε άλλες χώρες, επετεύχθη κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων ο εντοπισμός των τριών διεθνώς διωκόμενων και η σύλληψή τους.

Από έρευνες σε συσχετιζόμενες οικίες των Ιρακινών, και άλλων ατόμων κατασχέθηκαν, -31- ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, στα οποία είναι καταχωρημένες χιλιάδες φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων από και προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, αποδεικτικά αποστολής δεμάτων προς Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, μεγάλος αριθμός χειρογράφων σημειώσεων. Τα κατασχεμένα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν είτε πλαστά, είτε καταχωρημένα ως κλεμμένα από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ αναμένεται η έκδοση των τριών συλληφθέντων Ιρακινών στο Βέλγιο.