Λάρισα: Καταγγελία για απάτη, μέσω διαδικτύου με εικονικές πωλήσεις κινητών, αποκάλυψε δραστηριότητα του Μένανδρου Φουρθιώτη

Απάτη με εικονικές πωλήσεις κινητών τηλεφώνων μέσω διαδικτύου κατήγγειλε πολίτης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εμπλέκουν τον Μένανδρο Γεώργιο Φουρθιώτη στη διαχείριση

Διαδικτυακή εικονική εταιρία με την επωνυμία “superjumbo.gr”, η λειτουργία της οποίας αναφέρεται από το Μάιο του 2020, εμφάνιζε αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων, ωστόσο όπως κατήγγειλε πολίτης κάτοικος της Θεσσαλίας, αν και ο ίδιος είχε καταβάλλει €300, δεν είχε λάβει το κινητό τηλέφωνο που είχε αγοράσει.

Τα στοιχεία επικοινωνίας που υπήρχαν αναρτημένα στην ιστοσελίδα ήταν καταχωρισμένα σε εταιρείες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους είχαν τον Μένανδρο Γεώργιο Φουρθιώτη. Τι κινητό αντιστοιχούσε στην εταιρεία “SKYTV A.E”, με έδρα την οδό Χαλκοκονδύλη και διαχειρίστρια υπήκοο Γεωργίας. Γυναικα Γεωργιανης καταγωγής, με τα ίδια στοιχεία εμφανίζεται ως οικιακή βοηθός στην οικία του Μένανδρου Γεώργιου Φουρθιώτη.

Ενώ το σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας ήταν καταχωρισμένο σε εταιρεία με επωνυμία “G.Golden Productions Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία”, με έδρα τα Μελίσσια με διαχειριστή (από τις 31 Ιανουαρίου 2018) το Μένανδρο Γεώργιο Φουρθιώτη.

Από αλληλογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με την τράπεζα Alpha Bank προέκυψε επίσης ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκε το ποσό για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, είχε ανοιχτεί με έγγραφο αίτημα του ιδίου.

Παράλληλαη αστυνομική έρευνα αποκάλυψε διασύνδεση με τις εταιρείες “MGF Productions”, “Superjumbo Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία” και “Golden Bazaar Mονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία”.

Η “MGF Productions”, εμφανίζεται με διαχειριστή τον Μένανδρο Γεώργιο Φουρθιώτη και να ελέγχει σε ποσοστό 100% τον ραδιοφωνικό σταθμό «Party 104».

Η “Golden Bazaar” έχει διαχειρίστρια μια επίσης Γεωργιανή, η οποία από τον Ιανουάριο του 2021 εμφανίζεται να έχει υπό τη διαχείρισή της, την εταιρεία «Αποκαλύψεις LIVE Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», και όπως σημειώνεται στη δικογραφία, «Η επωνυμία της εταιρείας φέρει το ίδιο όνομα με την τηλεοπτική εκπομπή “Αποκαλύψεις LIVE” που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» με παρουσιαστή τον Μένανδρο Γεώργιο Φουρθιώτη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνα από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συσχετίστηκαν τρείς καταγγελίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για απατηλές διαφημίσεις πώλησης κινητών μέσω της ιστοσελίδας “superjumbo.gr” χωρίς αντίκρισμα, με τα θύματα από τις περιοχές της Αττικής Αμπελοκήπους, Μαρούσι και Περιστέρι.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η προανακριτική έρευνα,  ο εμπρησμός οχήματος συνεργάτη του Μένανδρου Φουρθιώτη στον περιφραγμένο χώρο στάθμευσης των Studios (10/01) από τα οποία εκπέμπει η εκπομπή του Μένανδρου Γεώργιου Φουρθιώτη, στα Μελίσσια, προκάλεσε υποβολή νέου αιτήματος από τον Μένανδρο Φουρθιώτη προς την ΕΛΑΣ και τη γνωμοδότηση για ενίσχυση της συνοδείας και επιτήρησης της οικίας και των χώρων εργασίας του από την ΕΛ.ΑΣ.

Εις βάρος του παρουσιαστή και των δύο Γεωργιανών γυναικών υποβλήθηκε (20/01) δικογραφία για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, στην Εισαγγελία Λάρισας.