Αθήνα: “Πολυεθνική συμμορία πορτοφολάδων”- Συνελήφθησαν 20 Αλβανοί, 8 Πακιστανοί, Ρουμάνο και Μπαγκλαντές- Αναζητήσεις για 9 αλλοδαπούς

Σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνέλαβαν συμμορία σεσημασμένων πορτοφολλαδων συνέλαβε 30 αλλοδαπούς μέλη της πολυεθνικής των πορτοφολάδων, που κλεβαν επιβάτες Μέσων Μαζικης Μεταφοράς

Η “πολυεθνική συμμορία των πορτοφολάδων”, αποτελούσαν 20 Αλβανοί, οχτώ Πακιστανοί, Ρουμάνος και Μπαγκλαντέσι, ενώ αναζητήσεις έχουν εκδοθεί για άλλους εννέα αλλοδαπούς. Όπως προέκυψε τα περισσότερα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για ανάλογα αδικήματα. Κατά την αστυνομική προανάκριση έχουν εξιχνιαστεί 81 κλοπές σε βάρος επιβατών, με το οικονομικό όφελος να υπερβαίνει, τα €50.000.

Τα μέλη της “πολυεθνικής συμμορίας” είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση απο τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου (2021), και διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς- αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ, στα ΚΤΕΛ του σταθμού Κηφισού και στα τρένα του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης- και έξω από στάσεις.

Τα μέλη της “πολυεθνικής συμμορίας” επιβιβαζόταν σε διαφορετικά δρομολόγια, με μεγαλύτερο συνωστισμό επιβατών κατά τις ώρες αιχμής, προκαλώντας παράλληλα τεχνητό συνωστισμό, για να αφαιρούν πορτοφόλια και αντικείμενα από επιβάτες.

Επέλεγαν κατά τη δράση τους, να παραμένουν αθέατοι σε «τυφλά» σημεία, που δεν καλύπτονται από κάμερες ασφαλείας, λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, και στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες  χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες κωδικές εκφράσεις. Στη συνέχεια μοίραζαν μεταξύ τους τα χρήματα, διαθέτοντας τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

Με την συνδρομή αστυνομικών των υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών, Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, και της Ο.Π.Κ.Ε. αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προχώρησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και πραγματοποίησαν συλλήψεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σε 20 κατ’οικον έρευνες μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε δύο καταστήματα κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν, 10 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 83 κινητά τηλέφωνα, 11 ρολόγια, 5 πορτοφόλια, 3 τσάντες, πλήθος από γυναικεία βραχιόλια, €3.070, πέντε οχήματα, δύο μοτοσυκλέτες, πλήθος εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και φορητών υπολογιστών, 308 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και πλήθος εγγράφων, ιδιόχειρων σημειώσεων, καρτών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αποδείξεων συναλλαγών χρηματικών ποσών.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.