ΘΣΝ: Προφυλάκιση άκουσαν και οι τέσσερις απολογούμενοι ως μέλη του τάγματος εφόδου των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού

Προσωρινά κρατούμενοι τέθηκαν και οι τέσσερις ταυτοποιημένοι στο μεικτό τάγμα εφόδου για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια, κατά την τρίτη ημέρα των απολογιών τους ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης

“Προφυλακιστέοι” ήταν η ομόφωνη απόφαση της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και του Εισαγγελέα, για την ποινική μεταχείριση στους τέσσερις οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του “μεικτού τάγματος εφόδου των 12” δολοφόνων του Άλκη Καμπανού, μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων απολογιών τους, που ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι (11/02-12.00).

Πρόκειται για τους επιβαίνοντες στο μαύρο Renault Clio και τον «Αθηναίο». Όλοι αρνούνται την εμπλοκή τους στη δολοφονία ενώ ορισμένοι επικαλούνται και βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την ακριβή θέση τους.

Ο 23χρονος Αλβανός ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος (10/02) υπέδειξε στην απολογία του τον «Αθηναίο», ως το δράστη που μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό. Ωστόσο ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Τήνο φέρεται να υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι κυνήγησε φίλο του 19χρονου φοιτητή και ότι δεν έχει σχέση με τον τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Από τους επιβαίνοντες στο μαύρο Renault Clio κατηγορουμένος φέρεται να υποστήριξε ότι αποβιβάστηκε και όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας είχε τελειώσει το επεισόδιο, και επέστρεψε στο όχημα.

Ο έτερος εμπλεκόμενος ζήτησε συγγνώμη γαι την εμπλοκή του στην υπόθεση ενω φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν συνεχώς γύρω από το μαύρο όχημα και δεν προσέγγισε στο σημείο της δολοφονίας. Ο τρίτος ανέφερε ότι δεν είδε τι συνέβαινε μπροστά στα σκαλιά της οικοδομής γιατί όλο το διάστημα παρέμεινε έξω από το όχημα.

Νωρίτερα από το υπόγειο πάρκινγκ των Δικαστηρίων, ο 20χρονος Αλβανός Roxhers Demirazi, μετήχθη στο γραφείο της εισαγγελέως Πρωτοδικών προκειμένου να επικυρωθεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε  ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας. Το πρωί της Πέμπτης (10/02) ως φυγάς στην Αλβανία, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του Διεθνές ένταλμα σύλληψης, είχε μεταβεί στην Αστυνομία της Κορυτσάς, και αφού αφέθηκε ελεύθερος μετέβη στο Μεθοριακό Σταθμό Κρυσαλλοπηγής και παραδόθηκε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνοδεία των οποίων μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΘ. Ο 20χρονος Αλβανός,  ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (14/02).

Οι ταυτοποιημένοι στο “μεικτό τάγμα εφόδου των 12”  διώκονται -μεταξύ άλλων- για ανθρωποκτονία με δόλο και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο. Οι πράξεις είναι από κοινού και αφορούν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Για την αιματηρή επίθεση στην παρέα των πέντε νεαρών και τη δολοφονία του φοιτητή από τη Βέροια, ένας ακόμα παραμένει αταυτοποίητος για τις Αρχές, ωστόσο η έρευνα στο πλαίσιο της εξακρίβωσης των στοιχείων του, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε, ότι «Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», κατέληξε στην τοποθέτησή του.