ΑΘΗΝΑ: Πωλούσαν προσκλήσεις που είχε "πέσει αυλαία" στα "χρώματα" των ενστόλων.

Αποσπούσαν χρήματα από ανυποψίαστα θύματα, σε “απατηλούς” ερανους με προφαση ενισχυση των συνταξιούχων αστυνομικων.

Οι πέντε δράστες με την πρόφαση ως “Αστυνομικοί” πωλούσαν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, αξίας 50 ευρώ, προς ενίσχυση του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων» και του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων και Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Οπως δισπιστωθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι προσκλήσεις αφορούσαν παραστάσεις που είχαν πραγματοποιηθεί. ΧαρακτηριστικΗ η περίπτωση αγοράς προσκλήσεων το Δεκέμβριο του 2013, με τις παραστάσεις να έχουν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.
Όπως διαπιστώθηκε, «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων και Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» υφίσταται οργανωτικά, ωστόσο σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει κατατεθεί καταστατικό ίδρυσης και δεν έχει σχέση με την απάτη.

Ένα απο τα μελξ τγς σπειρας (08/10) πήγε σε καφετέρια και ζήτησε 300 ευρώ τον μήνα για την παροχή προστασίας λαμβσνομτας αρνητική απάντηση από τον ιδιοκτήτη.
Τέσσερις ημέρες αργότερα, ξαναπήγε στο κατάστημα και απαίτησε εκβιαστικά 50 ευρώ την εβδομάδα. Ο επιχειρηματίας, απευθύνθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και συνελήφθη (12/10) ενα άτομο ενώ παρέλαβε τα χρήματα με τους συνεργούς του να διαφύγουν.

Αίτημα για να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία στο ενδεχόμενο εξαπάτησης μεγαλύτερου αριθμού ατόμων, με τον αριθμό των θυμάτων, να μην έχει προσδιορισθεί. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της σπείρας συνεχίζονται.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport