ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ: Φυματίωση για το 30% Υπαλλήλων και λαθρομεταναστών.

Ασθένειες που είχαν εκλείψει στο πέρασμα των χρόνων, από την Ελληνική επικράτεια, επανεμφανίστηκαν και απειλούν εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Θετικοί στο μαντού της φυματίωσης, σχεδόν το 30% οσων παραβρίσκονται στο χώρο κράτησης Λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας-λαθρομετανάστες και ένστολοι- φύλακες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιατρικων εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε οσους κρατούνται και σε Αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, από τους 150 αστυνομκούς και τους 1.800 λαθρομετανάστες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, το 30%-περίπου 600ατομα- εντοπίσθηκαν θετικοί στο “μαντού” με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαίος περαιτέρω κύκλος υγειονομικών εξετάσεων.
Αφορμη γθα υον έλεγχο, κρούσμα φυματίωσης λαθφομετανάστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν νοσεί από πνευματική φυματίωση αλλά από φυματιώδη λεμφαδενίτιδα, η οποία (ευτυχώς) δεν είναι μεταδοτική.
Και το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, θέτοντας για άλλη μια φορά ζητήματα αναφορικά με την ασφάλεια και την υγιεινή των Αστυνομκών, με πρόσφατο το κρούσμα φυματίωσης στο ΑΤ Πατησίων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport