Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει των εκδηλώσεων για τα 48χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Ενόψει των εκδηλώσεων για τα 48χρόνια από τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις και πορεία έως την Αμερικάνικη Πρεσβεία,  με την ΕΛΑΣ να έχει εκπονήσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Οι πύλες του Πολυτεχνείου ανοίγουν στις οχτώ το πρωί (17/11) με εκδηλώσεις και κατάθεση στεφάνων, ενώ όπως έχει προγραμματισθεί θα κλείσουν περίπου στη μία το μεσημέρι. , οπότε και θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή στον προαύλιο χώρο και θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με την τήρηση υγειονομικών μέτρων προστασίας από τους συμμετέχοντες.

Αλλαγές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, . Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει για το κοινό από τις τρεις το μεσημέρι ενώ  οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν μία ώρα αργότερα στις τέσσερις και μισή το απόγευμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Σε προσωρινές τροποποιήσεις των δρομολογίων και μεταφορά της αφετηρίας ανακοίνωση και ο ΟΑΣΑ για λεωφορειακές γραμμές και τρόλεϊ, τα δρομολόγια των οποίων διέρχονται από τις οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και το κέντρο της πόλης. Ενώ από την Τροχαία σταδιακά και από τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας και θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το τριήμερο εκδηλώσεων από τα γεγονότα του “Πολυτεχνείου”, έχει θέσει για άλλη μια χρονιά σε ετοιμότητα την Αστυνομία με περισσότερους από 5.500 ενστόλους από Υπηρεσίες άμεσης ανταπόκρισης -ΜΑΤ, Κρατική Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ και Τροχαία- θα ενεργούν περιπολίες και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο και τεχνολογικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ να τίθενται σε επιχειρησιακή διάθεση για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Ενώ έχει απαγορευτεί η στάσης και στάθμευσης, από τις έξι το πρωί της Δευτέρας (15/11) έως τις έξι το πρωί της Πέμπτης (18/11) επί της οδού Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.