Αθήνα: Καταρρέουν εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης

Σβάδες και τμήματα από τον εξωτερικό τοίχο κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, έπεφταν στο δρόμο και προκάλεσαν κινητοποίηση σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Δύο παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια, προκάλεσαν έντονη κινητοποίηση και ανησυχία στο ενδεχόμενο της κατάρρευσης, καθώς από τα ξημερώματα, κομμάτια από τους σοβάδες και τμήματα της εξωτερικής τοιχοποιίας, αποκολλήθηκαν και έπεφταν στο δρόμο.

Το κτήριο επί της οδού Αιόλου, από τις πρώτες πρωινές ώρες (06/11) προκάλεσε κινητοποίηση στις Αρχές, καθώς κρίθηκε κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Ενώ το πρωί (06/11) στη διασταύρωση Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, σοβάδες αποκολλήθηκαν και από το εγκαταλελειμμένο κτίριο υπερκείμενο καταστήματος, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Τροχαία, που κλήθηκε στο σημείο προχώρησε σε αποκλεισμό της περιοχής, ενώ και η Δημοτική Αστυνομία έχει κληθεί ώστε να γίνουν όλες οι απαράιτητες εργασίες υπό τον κίνδυνο κατάρρευσης. Στο σημείο  μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών εξετάζουν τη στατικότητα των κτιρίων με την εκτίμηση κινδύνου, αν πάσα στιγμή, να καταρρεύσει.