Αθήνα: Επιθεση σε Αστυνομικους- Συνελήφθηκαν 6 δράστες

Επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς Μέτρων Τάξης.

Η οργανωμένη ομάδα περιπου 20ατόμων, επιτέθηκαν (19/07-18.30) σε Αστυνομικούς που λάμβαναν Μέτρα Τάξης στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, πλησίον της πρεσβείας της Γερμανίας.

Ηταν σε εξελιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας με τους δραστες να επιτίθεται με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές στους Αστυνομικους, ενώ επιχείρησαν να διασπάσεουν το φραγμό και να προσεγγίσουν το κτίριο της Πρεσβείας.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή 6ατόμων- πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός-  οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Τρεις Αστυνομικοί, με εκδορές και οιδήματα σύμφωνα με γνωμάτευση γιατρου μεταφέρθηκαν στο 401 Γ.ΣΝ

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια με πέντε εκ των αλλοδαπών συλληφθέντων να αρνούνται  τη διαδικασία δακτυλοσκόπησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της υποχρέωσης εμφάνισης τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δυο ημέρες.