Αστυνομικοί: «Λυπούμαστε που ένας θεσμός εκπροσωπειται από ρατσιστικές και τυραννικές θέσεις»

Αίτημα αποχώρησης από τη φύλαξη της Βουλής προτίθενται να υποβάλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών μετά τη «ρατσιστική και τυραννική» συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής απέναντι σε άνδρες των ΜΑΤ.

Την αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε η καταγγελία συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ, σύμφωνα με τον οποίο, με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο (06/06) η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

«Λυπούμαστε που ένας θεσμός εκπροσωπειται από ρατσιστικές και τυραννικές θέσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος. «Η συμπεριφορά αυτή εξευτελίζει το θεσμό της Προέδρου της Βουλής» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή Αστυνομικό, προτίθενται θα υποβάλλουν αίτημα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ προκειμένου οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μην φυλάνε πλέον τη Βουλή αφού «θεωρώ ότι η πρόεδρος της Βουλής τη φυλάει πολύ καλά» . «Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες. Η εμπάθεια που μπορεί να έχει προς την αστυνομία δεν συνάδει με το θεσμικό της ρόλο» πρόσθεσε και προανήγγειλε κινητοποιήσεις γιατί, όπως υποστηρίζει, «δεν γίνεται εμείς να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport