Γ. Πανούσης:«Στη Δημοκρατία ο ένας θεσμός (της Βουλής) πρέπει να σέβεται τον άλλο (της Αστυνομίας)»

Η απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να απαγορεύσει την είσοδο στο κτίριο του Κοινοβουλίου σε αστυνομικό των ΜΑΤ που ήθελε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, προκάλεσε την “απάντηση” του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Πανούση, ενώ προσδιόρισε λανθασμένη την απόφαση και την απέδωσε σε παρεξήγηση.

«Στη Δημοκρατία ο ένας θεσμός (της Βουλής) πρέπει να σέβεται τον άλλο (της Αστυνομίας)» ανέφερε στο σχόλιό του, ο αναπληρωτής Υπουργος Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούσης. Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για λανθασμένη απόφαση και την απέδωσε σε παρεξήγηση.
«Δεν μπορεί να υποτιμάται η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη» σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη σε Βόλο, Στυλίδα και Λαμία.
Το περιστατικό με την Πρόεδρο της Βουλής, κατήγγειλε συνδικαλιστής Αστυνομικός, από αναφορές συναδέλφων του. Αργά το βράδυ του Σαββάτου (06/06) ο επικεφαλής αστυνομικός της διμοιρίας των ΜΑΤ που είχε βάρδια επί της Ακαδημίας ζήτησε να μεταβεί η διμοιρία στο κτίριο για να χρησιμοποιήσουν αστυνομικοί τη τουαλέτα καθώς όλα τα γύρω καταστήματα ήταν κλειστά. Κατά την είσοδο των Αστυνομικών στο Κοινοβούλιο, αποχωρούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και όπως αναφέρουν οι Αστυνομικοί παρόντες στο περιστατικό, επέπληξε έναν τροχονόμο που βρισκόταν στην είσοδο και επέτρεπε την πρόσβαση των συναδέλφων του στη Βουλή, ενώ ακολούθησε σύντομο φραστικό επεισόδιο και με τον επικεφαλής αστυνομικό της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport