“Αστυνομική Διεύθυνση στερείται καθημερινά 20 μάχιμων Αστυνομικών- Η διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα έχει μεγαλύτερη σημασία από την καταπολέμηση του εγκλήματος;”|ΑΠΟΨΗ*

..”αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε τί σημαίνει για την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας να στερείται καθημερινά την υπηρεσία 20 μάχιμων συναδέλφων σε επιχειρησιακό  επίπεδο.
Η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες μας και την καταπολέμηση του εγκλήματος;”..

image

“20 συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας τη Δευτέρα 23/5/2016, στελεχώνοντας τη διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α.Βοιωτίας αναχώρησαν από την Α.Δ.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 12.00 ώρα, για να εκτελέσουν υπηρεσία στον ποδοσφαιρικό αγώνα Πανιώνιος -ΠΑΟΚ. Επέστρεψαν στην έδρα (Λιβαδειά) την 24.00 της ίδιας ημέρας.
Σήμερα 25/5/2016 και πάλι 20 συνάδελφοι θα εκτελέσουν υπηρεσία στην περιοχή του Πειραιά. Αναχώρησαν την 12.00 ώρα από την Α.Δ. Βοιωτίας και θα επιστρέψουν 24.00 πρώτα ο Θεός.
Αύριο σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβεί κάτι ανάλογο.
Αντιλαμβάνεται ο καθείς, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοι οι οποίοι φεύγουν πρωί από τα σπίτια τους για να εκτελέσουν υπηρεσία στην Αττική και επιστρέφουν μεσάνυχτα..
Υπενθυμίζουμε ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 είναι 40 ώρες για αυτούς που εκτελούν οποιαδήποτε μάχιμη υπηρεσία.
Λόγω της πιθανής υπερεργασίας αφού οι συνάδελφοι θα εργαστούν επιπλέον ώρες, η Υπηρεσία τους θα πρέπει
α) είτε να τους διαθέσει μία ημέρα ως αδιάθετο αλλαγής,
β) είτε να τους χορηγήσει μία ημερήσια ανάπαυση πέραν της εβδομαδιαίας (ως υπερωριακό ρεπό),
γ) είτε να τους διαθέσει σε υπηρεσίες με μειωμένο ωράριο, στις οποίες θα έχουν αφαιρεθεί οι επιπλέον ώρες , ώστε να μην υπερβαίνει ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας τις παραπάνω ώρες, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001.
Επίσης αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε τί σημαίνει για την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας να στερείται καθημερινά την υπηρεσία 20 μάχιμων συναδέλφων σε επιχειρησιακό  επίπεδο.
Η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες μας και την καταπολέμηση του εγκλήματος στο νομό Βοιωτίας;
Και εάν η κατάσταση στην Ειδομένη διαρκέσει ένα μήνα, που αλλού θα κληθούν οι συνάδελφοι να εκτελέσουν υπηρεσία”;


image

*Ζαχαρίας Καρακώστας, πρ.Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας