Άστρος Κυνουρίας: Μετανιωμένος δηλώνει ο κατ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 40άχρονου γιου του

Στο Κακουργιοδικείο Τρίπολης ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας 40άχρονου ανήμερα το δεκαπενταύγουστο του 2014 στο Άστρος Κυνουρίας με δράση τον πατερα του. Το Δικαστήριο διέκοψε για την απόφαση.

image

Κατά την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης(25/11), στο Κακουργιοδικείο Τρίπολης, κατέθεσαν ο ιατροδικαστής, και μάρτυρες ενώ η ακροαματική διαδικασία, ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορούμενου.
Μετανιωμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο ηλικιωμένος, και υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το γιο του, ενώ δήλωσε ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος τη φωτιά για να απανθρακωσει τη σορό, αλλά προκλήθηκε εξαιτίας της παλαιότητας του αυτοκινήτου.
Απαντώντας στις ερωτήσεις της Έδρας, ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι μόνος του και χωρίς συνέργεια, από άλλο πρόσωπο μετέφερε το άψυχο σώμα του γιου του, στο σημείο όπου εντοπίσθηκε απο τη Πυροσβεστική.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν σε μια ήσυχη οικογένεια η οποία δεν είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία, με τον 40άχρονο γυμναστή να μην έχει πολλές επαφές με το χωριό.
Ο ιατροδικαστής αναφερόμενος στα ευρήματα κατα τη νεκροτομή, προσδιόρισε ως αιτία θανάτου τις κακώσεις στο θώρακα του 40άχρονου από πυροβόλο όπλο. Σημείωσε πως η νεκροψία διενεργήθηκε σε σορό απανθρακωμένη στα κάτω άκρα και επίσης σημείωσε, ότι από τα ευρήματα, στα πνευμόνια του 40άχρονου, εντόπισε υπολείμματα σε ποσοστό 44,5%, όπως όταν κάποιος προσπαθεί να αναπνεύσει σε περιβάλλον με καπνό.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, η πολιτική αγωγή, παρουσίασε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο είχε γίνει προσπάθεια για εγκλεισμό του 40άχρονου γυμναστή κατά το παρελθόν, σε ψυχιατρικό κατάστημα για νοσηλεία, αλλά όπως αναφέρθηκε, το οικογενειακό περιβάλλον ανέκοψε τη διαδικασία.
Το Δικαστήριο διέκοψε, για τις 11 Δεκεμβρίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport