Εποχικός Πυροσβέστης της ΕΜΑΚ -Σπουδαστής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Ισραήλ|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Επιχείρησε να ενταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος του. Ο πρώην εποχικός πυροσβέστης σε πεζοπόρο της ΕΜΑΚ, επέλεξε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, και σήμερα βρίσκεται σπουδαστής στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Ισραήλ.

1-3.png.png

Οπως αναφέρει δημοσίευση στο spyth.blogspot.gr το καθεστώς τριών ταχυτήτων που εφαρμόζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας, “σε κρατάει καθηλωμένο και όμηρο επί χρόνια «εποχικό» τότε και εσύ, παρά την θλίψη που νιώθεις, παίρνεις την μεγάλη απόφαση να φύγεις από την χώρα που τόσο αγαπάς για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου σε μία άλλη”.

2.png

Ο Ν.Κ. από το 2007 έως το 2014, έχει διατελέσει εποχικός πυροσβέστης σε πεζοπόρο της ΕΜΑΚ. Η επιθυμία του να ενταχθεί στην Πυροσβεστική ήταν έντονη, και αποφάσισε να αναζητήσει ευκαιρίες εξέλιξης. Σήμερα, είναι σπουδαστής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας του Ισραήλ.
«Μας έφαγε το σύστημα» σημειώνει σε συντάκτη του spyth.blogspot.gr αλλά πάντα μιλά με πολύ αγάπη για την Πατρίδα και τους συναδέλφους που άφησε πίσω.

1-2.png.pngΠαρά την πικρία που νιώθει για την αντιμετώπιση των εποχικών Πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας, φοράει με καμάρι των μπλούζα της ΕΜΑΚ και σημειώνει «Αν κ πικραμένος απ’ το σύστημα της πατρίδας, είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, όπου κ να ‘μαι δεν ξεχνώ…» και στέλνει το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους στην Ελλάδα, “Να προσέχουν ΟΛΟΙ. Πάντα θα τους σκέφτομαι και κάποια στιγμή θα γυρίσω”.


*πληροφορίες/ φωτο (ForestFirefighter) spyth.blogspot.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport