Άστρος Κυνουρίας: Προφυλακιστεος ο πατέρας, ελεύθερη υπό όρους η μητέρα, για τη δολοφονία του 39χρονου γιου τους.

Την προσωρινή κράτηση του 76χρονου Γιώργος Μπάρλας, ο οποίος δολοφόνησε τον39χρονο  γιο του Γιάννη, ανήμερα το 15Αύγουστο, στο Άστρος Κυνουρίας, αποφάσισαν Ανακριτής και Εισαγγελέας Ναυπλίου μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 67χρονη σύζυγός του 76χρονου και μητέρα του θύματος, Δήμητρα Μπάρλα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού, Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια δηλώσεων του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Ναυπλίου, βρέθηκε σε φραστική αντιπαράθεση με την αρραβωνιαστικιά του 39χρονου, η οποια τον εγκαλλουσε για την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε για τους πελάτες του και γονεις του συντρόφου της, ο οποίος δολοφονήθηκε.

Μόλις μισή ώρα παρέμεινε στο Ανακριτικό γραφείο ο 76χρονος και στην απολογία του ανέλαβε τπλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν στο Άστρος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Σε δύο σελίδες του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα ο Γεώργιος Μπάρλας περιγράφει τα όσα συνέβησαν ανήμερα το 15Αύγουστο στο σπίτι τους στο Άστρος Κυνουρίας, ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε την άποψη ότι ήταν ο μόνος δράστης της δολοφονίας και του εμπρησμού του οχήματος μέσα στο οποίο εντοπίσθηκε απανθρακωμένος ο 39χρονος γιος του. Σε σημέιο του δικογράφου, φέρεται να έχει υποστηρίξει, ότι «ενώ ο γιος του ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί».
Η 67χρονη μητέρα του 39χρονου θύματος, Γιάννη Μπάρλα και σύζυγος του 76χρονου κατ ομολογίαν δράστη, Δήμητρα Μπάρλα φέρεται να υποστήριξε ενώπιον τουΑανακριτή ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό, ότι ενημερώθηκε με τη σύλληψη του συζυγου της ενώ αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη συγκάλυψη του εγκλήματος το οποίο είχε διαπράξει ο σύζυγός της. Φέρεται επίσης η 67χρονη να αποδίδει τα κίνητρά του 76χρονου συζήγου τους, “στον πανικό και την απόγνωσή του για τη συμπεριφορά του γιο τους”.
Αυτοί οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί ήταν που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και το ξέσπασμα της αρραβωνιαστικιάς του 39χρονου Γιάννη Μπάρλα, για όσα ισχυρίζονται για εκείνον οι γονείς του, τον οποίο εμφανίζουν «απολωλός πρόβατο» της οικογένειας συγκρίνοντας τον -στις απολογίες τους- με τις “επιτυχημένες και σπουδαγμένες κόρες τους”, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «τον αγαπούσαμε παρά το γεγονός ότι ήταν ψυχικά άρρωστος», φράση η οποία αποδίδεται στις απολογίες και των δύο γονιών του.

Νάντια Αλεξίου- nantiareport