ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στον Εισαγγελέα οι 19χρονοι δράστες, Συγγενείς και φίλοι στις κηδείες των δύο νεαρών.

Μια ζωή που δεν έζησαν, και τα σχέδια για το μέλλον τους, έμειναν ανεκπλήρωτα, με το χρόνο τους να έχει σταματήσει τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08).

Γιάννης Κομμάτης, Κωνσταντίνος Σγούρος.
Γ. Κομμάτης, Κ.Σγούρος.

Οι δύο φίλοι, ο 26χρονος σύμβουλος διατροφής, Κώστας Σγούρος και ο 25χρονος ΕΠΠΥ, Γιάννης Κομμάτης, έπεσαν νερκοί από τα δολοφονικά πυρά δύο 19χρονων- μόλις πέρισυ, ήταν ακόμα μαθητές.

Οι δύο 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας του Γιάννη Κομμάτη και Κώστα Σγούρου, στη Μάνη.
Οι 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας.

Για 800€ -σε αυτό το ποσό έχει προσδιοριστεί η οικονομική διαφορά τους- χρήματα τα οποία είχαν καταβάλλει στον 26χρονο σύμβουλο διατροφής για να τους προμηθεύσει σκευάσματα γυμναστηρίου, δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δύο ακόμα νεότεροι προσχεδίασαν και οργάνωσαν τη διπλή εκτέλεση και επιχείρησαν να συγκαλύψουν την πράξη τους, για να συλληφθούν δύο ημέρες αργότερα.

 

Συγγενείς και φίλοι, κήδεψαν (21/08) στο Νερόμυλο Μεσσηνίας τον 26χρονου Κώστα Σγουρου, κηδεια 21 08 2014ενώ η σορός του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη θα μεταφρεθεί στη Σάμο όπου έχει προγραμματισθεί η κηδεία του (23/08).

Την ίδια ώρα(21/08), στα κρατηρήτια της Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δύο 19χρονους δράστες, ανέμεναν να μεταχθούν στον Εισαγγελεά. Η αυτοκινητοπομπή που συνόδευε τη σορό του 26χρονου  Κωνσταντίνου Σγούρου σταμάτησε για λίγα λεπτά(21/08) έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, με κόρνες και μαρσαρίσματα, παρέμειναν για λίγα λεπτά στο σημέιο..

Το φέρετρο του δολοφονημένου Κώστα Σγούρου, σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία ακολουθούσαν σε αυτοκινητοπομπή φίλοι και συγγενείς του 26χρονου. FB- από το λογαριασμό του Γιάννη Σγούρου, αδελφό του δολοφονημένου Κώστα Σγούρου.Στις μηχανές και τα αυτοκίνητα τους, είχαν μια λευκή κορδέλα, όπως είχε ζητήσει ο αδερφός του, Γιάννης Σγούρος, από τη σελίδας του στο Facebook.

Το Σεπτέμβριο ο 26χρονος Κώστας Σγούρος, θα στεκόταν γαμπρός στο πλευρό της συντρόφου του. Μαζί, θα ειχε και πάλι το φίλο του, τον 25χρονο Γιάννη Κομμάτη, ο οποίος θα ήταν και ο κουμπάρος τους. Γαμπρό τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία συγγενείς και φίλοι.

Η σύντροφος του 26χρονου Κώστα Σγούρου, ήταν μαζί του το βράδυ της Δευτέρας (18/08) και τον περίμενε να επιστρέψει. Όταν η ώρα πέρασε και δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους, ενώ το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο, όπως και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη, φίλοι και συγγενείς, ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το πρωί της Τρίτης (19/08), κατήγγειλαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας την εξαφάνιση των δύο νεαρών.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή εξέταση, οι δύο νεαροί, είχαν βληθεί από κυνηγετικό όπλο.

Από το σημειο το κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών, περισυνέλλεξε και μετέφερε στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, 9φυσίγγια κυνηγετικου. Ωστόσο από τη διενέργεια νεκροτομής στις σορούς, διαπιστώθηκε ότι είχαν βληθεί 7φορές με μονόβολο. Η απόσταση από την οποία είχαν δεχθεί τα πυρά, ήταν μικρή με τις σορούς να φέρουν εγκαυματικά τραύματα από την πυρήτιδα.

Δυτική Μάνη. Το σημείο της  δολοφονίας.

Η αρχική εκτίμηση κατά τη νεκροψία, ότι τα θύματα είχαν δεχθεί επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό,
δεν επιβεβαιώθηκε κατά τη νεκροτομή. Όπως διαπιστώθηκε οι πολλαπλές βαρύτατες κακώσεις και τα τραύματα που έφερεν οι δύο νεαροί, είχαν προκληθεί κατά την πτώση τους, από μεγάλο ύψος,  όταν οι δύο 19χρονοι δράστες, μετέφεραν τις σορούς, κι επιχείρησαν να “συγκαλύψουν” το έγκλημα το οποίο είχαν διαπράξει, ρίχνοντας τα άψυχα κορμία των δύο νεαρών φίλων, από το δρόμο στο σημείο όπου και εντοπίσθηκαν στη δύσβατη περιοχή.

Λίγο μετά τις 11.00 (20/08) ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.
Λίγο μετά τις 11.00 (20/08) ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο νεαρών.

Όλα είχαν τελειώσει τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08), όταν οι δύο 19χρονοι “δι ασήμαντον αφορμή” δολφόνησαν τους δύο νεαρούς φίλους, μετέφεραν τις σορούς τους, και απέρριψαν τα σώματά τους, σε δύσβατο σημείο ώστε να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους. Κι ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, ένας 37χρονος Αριφύλακας του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, με καταγωγή από την περιοχή, σε άδεια από την υπηρεσία του, κι ενώ επέστρεφε από πεζοπορεία, διέκρινε αιματηρά ίχνη στην άκρη του δρόμου. Σε μια πιο προσεκτική ματιά, βρήκε τις σορούς κι ενημέρωσε την Υπηρεσία του, οι οποίοι με την σειρά τους υπέδειξαν το σημείο στο τοπικό κλιμάκιο που αναζητούσε τους δύο νεαρούς. Κατά την εξακρίβωση διαπίστωσαν ότι οι σοροί ανήκαν στους αγνοούμενους.

Γιάννης Κομμάτης, Κωνσταντίνος Σγούρος- φωτογραφία την οποία έδωσαν οι οικογένειες των δύο νέων στην αναγγελία αναζήτησης τους.
Γιάννης Κομμάτης, Κωνσταντίνος Σγούρος- φωτογραφία την οποία έδωσαν οι οικογένειες των δύο νέων στην αναγγελία αναζήτησης τους.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, από τα προανακριτικά στοιχεία, προσδιόρισαν τους πιθανούς υπόπτους, ωστόσο τα Εγκλήματολογικά εργαστήρια, “έδειξα” τον τελευτάιο άνθρωπο με τον οποίο επικοινώνησε ο 26χρονος Κώστας Σγούρος. Κλήθηκε στο τμήμα για κατάθεση, και ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ηταν ο 19χρονος ο οποίος συνελήφθη και υπέδειξε το σημείο στο οποίο είχαν εγκαταλείψει μετά τη δολοφονία το μηχανάκι των δύο νεαρών, σε άλλο σημείο από το υπάιθριο πάρκινγκ του ξενοδοχείο με το οποιο είχαν συναντηθεί νωρίτερα με τα δύο θύματα της διπλής δολοφονίας.

Οι δύο 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας του Γιάννη Κομμάτη και Κώστα Σγούρου, στη Μάνη.
Οι δύο 19χρονοι δράστες της διπλής δολοφονίας του Γιάννη Κομμάτη και Κώστα Σγούρου, στη Μάνη.

Σε άλλο σημείο το οποίο υπέδειξε ο ίδιος, εντοπίσθηκε το τσαντάκι του 26χρονου Κώστα Σγούρου, στο οποίο είχε 877ευρών, και το οποίο είχαν αποσπάσει όπως και το τσαντάκι του  Γιάννη Κομμάτη, μετά τη δολοφονία τους οι δύο δράστες.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/08) κι ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, παραδόθηκε συνοδεία δικηγόρου του στην Ασφάλεια Καλαμάτα, και συνελλήφθη, και ο δεύτερος 19χρονος.

 ΟΙ δύο έχουν ζητήσει και λάβει προθεσμία από τον Εισαγγελεά, προκειμένου να απολογηθούν για τις αποδιδόμενες σε εκείνους κατηγορίες, ενώ οι γονείς του 19χρονου ο οποίος συνελλήφθη στο σπίτι του έξω από την πόλη της Καλαμάτας, έχουν απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, ώστε αναλάβει την υπεράσπιση του 19χρονου.