ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Σε υψικάμμινο καταστράφηκε η ποσότητα των 2τ ηρωίνης, που είχε κατασχέσει το Λιμενικό.

Υπό άκρα μυστικότητα και συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής Δύναμης, πτήση από αέρος του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ, υπό την επίβλεψη Εισαγγελέα, μεταφέρθηκαν (14/10) για καταστροφή οι δύο τόνοι και εκατόν είκοσι κιλά ηρωίνης, που είχε κατασχέσει το Λιμενικό Σώμα, σε βίλα στη Φιλοθέη και σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Η απόφαση για την καταστορφή της μεγαλύτερης πανευρωπαικά ποσότητας που έχει κατασχεθεί από τις Αρχές, ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα.

Μάλιστα η μεταφορά πραγματοποιήθηκε την ώρα που στα δικαστήρια Πειραιά διεξαγόταν η δίκη του κατάδικου για δράστεις της 17Ν Σάββα Ξηρού και υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην επιχείρηση μεταφοράς της ηρωίνης, ήταν παρών εισαγγελέας και στέλεχος του γενικού Χημείου του Κράτους, με τη διαδικασία να διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

Πρόκειται για την ποσότητα ηρωίνης, η οποία είχε κατασχθεί τον περασμένο Μάιο στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, το οποίο εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας. Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά 23 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ένας πλοιοκτήτης.