Ασπρόπυργος: Πέντε Ρομά εκ των οποίων δύο ανήλικα, οι δολοφόνοι του Τούρκου αυτοκινητιστή

Συνελήφθησαν ως δράστες τέσσερις Ρομά, ενώ αναζητείται επιπλέον ένας συνεργός τους

Ο 51άχρονος Ali Kılınç Τούρκος οδηγός διεθνών μεταφορών, είχε εντοπισθεί νεκρός (09/04) με βαρύτατα τραύματα στην καμπίνα του φορτηγού με το οποίο είχε ταξιδέψει κενός φορτίου από την Τουρκία, για να φορτώσει σκραπ- σίδερα για μεταφορική εταιρεία με έδρα την Μανίσα, η συμφωνία ακυρώθηκε και θα επέστρεφε στην Τουρκία. Η επιλογή του να σταθμεύσει (08/04) το φορτηγό σε υπαίθριο χώρο στον Ασπρόπυργο τον έθεσε στις εγκληματικές διαθέσεις των πέντε Ρομά οι οποίοι του επιτέθηκαν με κίνητρο τη ληστεία, η οποία εξελίχθηκε σε δολοφονία, με θύμα τον επαγγελματία αυτοκινητιστή.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 51άχρονου Ali Kılınç, εντός του φορτηγού-τράκτορα, του οποίου ήταν οδηγός και ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο. Από τη νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες του κατάφεραν θανάσιμα πλήγματα με μαχαίρι.

Κατά την Αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι πέντε Ρομά ως δράστες της δολοφονίας, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, οι οποίοι επιχείρησαν να ληστέψουν τον αυτοκινητιστή, ωστόσο τους αντιλήφθηκε, και αντιστάθηκε με τους δράστες να του καταφέρουν θανατηφόρα πλήγματα.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν οι τέσσερις Ρομά ενώ αναζητείται ο συνεργός τους . Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και στην Ανακρίτρια Ανηλίκων οι ανήλικοι.