Ασπρόπυργος: Ληστεία κίνητρο στη δολοφονία του Τούρκου οδηγού νταλίκας

Φονική ενέδρα με κίνητρο τη ληστεία η δολοφονία του Τούρκου οδηγού τρανζιτ μεταφορών

Το πτώμα του 51άχρονου οδηγού φορτηγού έφερε σημάδια συμπλοκής και τραύμα από μαχαίρι στο αριστερό ημιθωράκιο. Το εσωτερικό της καμπίνας εμφάνιζε ενδείξεις συμπλοκής ενώ το τζάμι στο παράθυρο του συνοδηγού, ήταν σπασμένο .

Το φορτηγό με πινακίδες Τουρκίας εντόπισε σταθμευμένο, στη θέση Σχοινέζα, στον Ασπρόπυργο. Εκτιμάται ότι ο 51άχρονος Τούρκος στάθμευσε (08/04) στο υπαίθριο πάρκινγκ της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, για να κοιμηθεί τη νύχτα. Το πρωί (09/04) ο φύλακας παρακείμενης επιχείρησης, σε έλεγχο που έλεγχο που έκανε, εντόπισε νεκρό τον 51άχρονο επαγγελματία αυτοκινητιστή στη θέση του οδηγού και κάλεσε την Ασφάλεια.

Η νταλίκα με πινακίδες Τουρκίας σταθμευμένη σε εξωτερικό χώρο

Το φορτηγό εντοπίσθηκε κενό φορτίου καθώς – όπως προέκυψε κατά την έρευνα- είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα, για να παραλάβει από κατασκευαστική εταιρεία σίδερα- σκραπ και θα μετέφερε το εμπόρευμα πίσω στην Τουρκία. και το ξημέρωμα τον εντόπισε νεκρό στην θέση του οδηγού ο φύλακας παρακείμενης εταιρείας

Κίνητρο του εγκλήματος  η ληστεία

Εξετάζεται το ενδεχόμενο περισσότερα από ένα άτομα να αιφνιδίασαν τον οδηγό μέσα στο φορτηγό του και στην πάλη που ακολούθησε μέσα στην καμπίνα, τον έπληξαν στο στήθος με μαχαίρι τραυματίζοντας τον θανάσιμα, για να του αφαιρέσουν χρήματα και το κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που ενήργησε αυτοψία στο χώρο και νεκροψία στον 51άχρονο, το θύμα εντοπίστηκαν έντονα σημάδια πάλης και άμυνας στα χέρια ενώ  δέχτηκε και τουλάχιστον ένα μοιραίο πλήγμα από μαχαίρι στο αριστερό ημιθωράκιο.

Νεκρός ο 51άχρονος Τούρκος επαγγελματίας στις διαμεταφορές

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζει βιντεοληπτικό υλικό από το χώρο στον οποίο εντοπίσθηκε το φορτηγό και το πτώμα του 51άχρονου επαγγελματία οδηγού από την Τουρκία.  Κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών ιχνηλάτησε το εσωτερικό και το εξωτερικό του φορτηγού για αποτυπώματα και γενετικό υλικό καθώς επίσης ευρήματα, τα οποία  θα προσδιορίσουν το δράστη ή τους δράστες του εγκλήματος. Στο ερευνητικό πεδίο εξετάζονται επίσης καταγγελίες επαγγελματιών αυτοκινητιστών για ληστρικές επιθέσεις σε βάρος τους στην ευρύτερη περιοχή, από οργανωμένες εγκληματικές ομάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από κοντινούς καταυλισμούς. Αναμένεται το πόρισμα με τη ολοκλήρωση της νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.