Ασπρόπυργος: Έρευνα από μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ για τα αίτια της πυρκαγιάς στον υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ

Τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά στον υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ και βύθισε στο σκοτάδι περιοχές της Αττικής και την Πελοπόννησο, ανέλαβαν σε διερεύνηση μεικτό κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Εμπρησμού του ΠΣ και της Ασφάλειας Αττικής

Η φωτιά (07/02-23.08) που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, παρά το γεγονός ότι η φωτιά περιορίστηκε πριν λάβει έκταση και διαστάσεις, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος λόγω της υπερυψηλής τάσης του ρεύματος .

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου , τέθηκε υπό έλεγχο (08/02-03.38) με την άμεση και συντονισμένη επιχειρησιακή ανταπόκριση των πληρωμάτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, με την συνδρομή δύο ειδικού οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων καθώς επίσης συνδρομή παρείχαν και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ και τέσσερις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας. Στο χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή είχαν μεταβεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ .

Εξ αιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός.

Επί τόπου μετέβησαν άμεσα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  συντόνιζε τις δυνάμεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.