Νεόκτιστα Ασπροπύργου: Φωτιά σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ- Μπλακ αουτ σε περιοχές της Αττικής (video)

Σε εξέλιξη φωτιά σε υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έχει προκαλέσει μπλακ άουτ σε περιοχές της Αττικής και την Πελοπόννησο ενώ η ατμόσφαιρα στις περιοχές της Δυτικής Αττικής είναι αποπνικτική

(08/02-01.10) Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως σε Αττική και Πελοπόννησο, μετά τη διακοπή που προκάλεσε η φωτιά σε ακολουθία της έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) “Κουμουνδούρου” στα Νεοκτιστα Ασπροπύργου.

Γενικευμένο Μπλακ Άουτ στην Αττική και την Δυτική Ελλάδα προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε (07/02-23.00) στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) “Κουμουνδούρου” στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, παραπλεύρως της εγκατάστασης των ΕΛΠΕ .

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής με 12Πυροσβέστες ενώ έχουν μεταβεί οχήματα με πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας και μια ομάδα Εθελοντές.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται το νέφος που έχει προκληθεί από τα καιόμενα υλικά,  είναι τοξικό και επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κίνηση του ανέμου έχει ρεύμα Νότιο- Νότιο Ανατολικό. Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες, να παραμείνουν εντός των οικειών τους να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τα air-condition για αποφυγή αναπνευστικώνπροβλημάτων κυρίως σε πάσχοντες με καρδιοαναπνευστικα προβλήματα .

Διακοπή ρεύματος έχει αναφερθεί σε Παγκράτι, Πειραιά, Κερατσίνι, Ύδρα, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια και Γλυφάδα. Ενώ κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ.

Αυξημένες κλήσεις έχει δεχθεί και η Αστυνομία, για συναγερμούς και Δημόσια Κτήρια τα οποία έχουν τεθεί υπό αυξημένη επιτήρηση.  Αναφορές για διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί και σε Νομούς της Πελοποννήσου, ενώ εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζουν στη Λακωνία, τη Σπάρτη και το Γύθειο καθώς επίσης στην Καλαμάτα και την Κόρινθο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν άμεσα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου , ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στο σημείο για το συντονισμό της επιχείρησης ώστε άμεσα κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ να μπουν στο χώρο σε αποκατάσταση της βλάβης .

Συνεχής ενημέρωση από το NantiaReport.gr