Ασπρόπυργος: Επίθεση από Ρομά με πέτρες δέχθηκαν Αστυνομικοί σε “κάλεσμα” διαμαρτυρίας για τα μέτρα στη Δυτική Αττική

Περίπου 50 Ρομά συγκεντρώθηκαν στον Ασπρόπυργο ανταποκρινόμενα σε “κάλεσμα” διαμαρτυρίας και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο χώρο με εντολή της Διεύθυνσης

Στη θέση Γκορίτσα του Ασπροπύργου, είχε εξαγγελθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αυστηροποιημένα μέτρα που έχουν επιβληθεί στις περιοχές της Δυτικής Αττικής , καθώς εντοπίσθηκε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο μεταξύ του πληθυσμού .

Δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν μεταβεί στην περιοχή σε αποτροπή της συγκέντρωσης, καθώς οι περιορισμοί που έχουν τεθεί απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις και το συγχρωτισμό . Ωστόσο περίπου 50 άτομα , εμφανίζονται ως “αρνητές του κορωνοϊού” και ανήλικά Ρομά, (20/12-16.30) επιτέθηκαν στο πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ με πέτρες, το οποίο πραγματοποιούσε ελέγχους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αστυνομικών, αναγκάζοντάς τα πληρώματα να αποχωρήσουν από το σημείο. Στη συνέχεια μικρή ομάδα κινήθηκε στο ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και απέρριψαν πέτρες στις ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κληθεί σε Μέτρα Τάξης σε αποτροπή επεισοδίων .

Οι συγκεντρωμένοι περίπου στα 100 άτομα, στην πλειοψηφία τους Ρομά,  (20/12-20.00) άναψαν φωτιά σε κάδους και απέρριψαν μολώτοφ κατά των Αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς τραυματισμούς ή ζημιές. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διασκορπίστηκαν, ενώ έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, και παραμένουν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, ένα άτομο προσήχθη από την πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα μέτρα προστασίας του πληθυσμού για τη διασπορά του Covid-19, σε σχετική υπόδειξη των Αστυνομικών. Ο άνδρας εντοπίσθηκε σε άσκοπη μετακίνηση χωρίς να φέρει σχετική βεβαίωση μετακίνησης, ενώ δε φορούσε μάσκα και δεν είχε τηρήσει κανέναν κανόνα υγειονομικής προστασίας. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ήταν εριστικός προς τους Αστυνομικούς και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr. Στον παραβάτη βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας .