Μενίδι: Συμπλοκές και εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και οργανωμένων Ρομά

Συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και οργανωμένων Ρομά, σε εξέλιξη περιμετρικά του καταυλισμού. Σπό τον καταυλισμό ακούγονται πυροβολισμοί, σκάγια και καλυκες πέφτουν “αδέσποτα” προς κάθε κατεύθυνση.

Είχαν προηγηθεί συμπλοκές μεταξύ οργανωμένων ομάδων ατόμων νεαρής ηλικίας από την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών, με Αστυνομικούς διμοιριών των ΜΑΤ. Τα ίδια άτομα σε συνέχεια, κινήθηκαν περιμετρικά του καταυλισμού των Ρομά, ενώ από το εσωτερικό σε μια “επιδειξη ισχύος” ενεργούν άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα. Σε “αντίποινα” σε οικίες Ρομά εκδηλώθηκαν εμπρηστικές ενέργειες και ξέσπασαν πυρκαγιές.

ΜΕΝΙΔΙ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ_ΡΟΜΑ

Κατά την εξέλιξη των επεισοδίων στην περιοχή των Αχαρνών, διερχόμενη αμαξοστοιχία με προορισμό την Χαλκίδα, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού των Αχαρνών, με περίπου 20 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την καταγγελία του μηχανισμού διαπιστώθηκε θρυμματισμός των υαλοπινάκων του συρμού, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Σύμφωνα με τους επιβαίνοντες πυρά έπληξαν τα τζάμια και προκάλεσαν διάτρηση στα παράθυρα, ωστόσο η εκδοχή που παραθέτει ο ΟΣΕ αποδίδει τις φθορες σε πέτρες που έπληξαν τους υαλοπινακες.

ΤΡΕΝΟ-ΟΣΕ_ΜΕΝΙΔΙ_hellaspress-angel.blogspot
Πηγή φωτο: hellaspress-angel.blogspot

Οι Αστυνομικές δυνάμεις με εντολές να μην επέμβουν, ενεργούν χρήση χημικών σε απώθηση των ατόμων, και να αποτρέψουν την όποια προσωπική εμπλοκής με τους ταραξίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, περίπου 700 κάτοικοι του Μενιδίου και των περιοχών της Δυτικής Αττικής, από την ευθύτερη περιοχή των Αχαρνών, ύστερα από συγκέντρωση στην πλατεία Καράβου, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αχαρνών.

ΜΕΝΙΔΙ_ΑΣΚΟΠΟΙ _ΕΛΕΙΣΟΔΙΑΆτομα από το μπλοκ της πορείας, διασπάστηκαν, και από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά. Ανάπτυξη δυνάμενων των ΜΑΤ, ανέκοψαν την πορεία και οι Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση σε μια προσπάθεια από τους ταραξίες να διασπάσουν το φραγμό και να προσεγγίσουν στον καταυλισμό.

ΜΕΝΙΔΙ_ΑΣΚΟΠΟΙ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ_ΜΑΤ

Με εξαιρετική δυσκολία οι επικοινωνίες των Αστυνομικών με το ΚΕΠΙΧ καθώς δεν ακούγονται και κατά συνέπεια με δυσκολία λαμβάνουν διακεκομένα εντολές, κατάσταση που δυσχεραίνει τις δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες με δεδομένο και της νύχτας που δεν επιτρέπει ορατότητα σε μεγάλη απόσταση.