Το “πολεμικό” ορμητήριο των «μπαχαλάκηδων» εντός της ΑΣΟΕΕ (vid & pics)

Σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών της ΑΣΟΕΕ, που τελούσαν υπό κατάληψη, έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ .

Στα υπόγεια του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ, σε τρία γραφεία που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, οργανώθηκε Αστυνομική επιχέιρηση με την ΕΛΑΣ, το πρώι της Κυριακής (10/11) να δίνει στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό από τα κατασχεμένα υλικά και τους χώρους στο εσωτερικό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα αμφίεσης, πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια του αντιεξουσιαστικού χώρου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες, κατέσχεσαν οι Αστυνομικόι εντός του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ. Οι χώροι του Ιδρύματος έχουν αποτελέσει κατ επανάληψη -και στο πρόφατο διάστημα- ορμητήριο μπαχαλάκηδων και ταραξιών σε οργανωμένα επεισόδια κατά Αστυνομικών. Εχει διαπιστωθεί ότι με πρόσχημα το άσυλο της ΑΣΟΕΕΕ, οργανωμένες ομάδες, προέβαιναν σε προπαρασκευαστικές ενεργειες, αποθήκευαν και παρασκεύαζαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, υλικά τα οποία στη συνέχεια απέρριπταν στις καταδρομικές ενέργειες που πραγματοποιούσαν κατά Αστυνομικών.

 

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. “Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις” σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  μετά τα επεισόδια με επίθεση σε βάρος Αστυνομικών και ύστερα από τις καταγγελίες της Συγκλήτου με ανακοίνωσή της, για παράνομη δράση κυκλωμάτων μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Σχολιάζοντας την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ και των διακινητών εντός των πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες: στους φοιτητές, τους εργαζόμενους, στους καθηγητές», ενώ πρόσθεσε, «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτό είναι μια δέσμευση, ήταν μια δέσμευσή μου προεκλογική και μια πολιτική που δεν έχει -και θα το τονίσω αυτό- ταξικό πρόσημο. Δεν είναι ούτε δεξιά, δεν είναι ούτε κεντρώα, δεν είναι ούτε αριστερή πολιτική. Είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει ασφάλεια στους πολίτες. Ασφάλεια ίσον ελευθερία. Αυτή η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα».