ΑΣΟΕΕ: Η Κρατική Ασφάλεια αναμένει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον αναπληρωτή καθηγητή

Η Κρατική Ασφάλεια έχει αναλάβει τη διερεύνηση της επίθεσης σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από αυτόκλητους “τιμωρούς” εξετάζεται ως το πλέον πιθανό

Από τα έως τώρα δεδομένα που έχουν προκύψει, με αξιολόγηση στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το μεσημέρι της Τρίτης (11/01) το μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ, τις καταθέσεις τους και την κατάθεση του αναπληρωτή καθηγητή Αναστασίου Δράκου, εντοπίζουν στα χαρακτηριστικά της επίθεσης, πρακτική και τακτική ομάδων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικο χώρο. Οι Αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι για τη βίαιη επίθεση θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης με εκτενή αναφορά σε λεπτομέρειες για τις ποινικές εκκρεμότητες του αναπληρωτή καθηγητή ως μήνυμα “παρέμβασης” ακόμα και εντός Πανεπιστημιακου Ιδρύματος με χαρακτηριστικά αυτοδικίας.
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, ωστόσο ο καθηγητής εξ αρχής αναφέρθηκε στη διαμάχη με τους τρείς πρώην καθηγητές και τις ποινικές του εκκρεμότητες. Πίσω στο 2018 ο Αναστάσιος Δράκος μηνύθηκε από συνάδελφό του για τοκογλυφία και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση. Το θύμα της επίθεσης, το διάστημα 2018-2019 φέρεται ότι εξαπάτησε πολίτες, μεταξύ άλλων και φοιτητές, μέσω του συστήματος «πυραμίδας» καθως φέρεται να παρακρατούσε τα χρήματα των υποψήφιων επενδυτών, χωρίς να αποδίδει τα υποσχόμενα σε αυτούς κέρδη. Το 2019 ασκήθηκαν οι διώξεις, ενώ για το αδίκημα της τοκογλυφίας, που στο μεταξύ έγινε πλημμέλημα, ορίστηκε δικάσιμος που πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το κακούργημα της εκβίασης είναι πλέον αντικείμενο της κύριας ανάκρισης. Πρόκειται για υπόθεση στην οποία έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα ενώ εκκρεμεί παράλληλη Εισαγγελική έρευνα, σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητής με καταγγελία των εμπλεκομένων στη βασική οικονομική υπόθεση- των τριών καθηγητών που δεν κατονομάζονται- κατηγορούν τον αναπληρωτή καθηγητή Αναστάσιο Δράκο, για το κακούργημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, στη Ρουμανία.
Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών καθηγητών αναφέρει πως παραβρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία του συναδέλφου του στη Ρουμανία και έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανήλικων ατόμων που επισκέπτονταν την εταιρεία στη Ρουμανία.
Πηγές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αποφεύγουν οποιαδήποτε απάντηση για το θέμα, ενώ αναφέρουν ότι η υπόθεση την οποία αναφέρει ο αναπληρωτής Πανεπιστημιακός εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.