ΑΡΤΑ: Τρεις ανήλικοι Ρομά, πυρπόλησαν το σκύλο σε καταυλισμό.

Βίντεο το οποίο είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, εμφάνιζε τρεις ανήλικους να πυρπολούν σκύλο στην περιχή της Αρτας. Υστερα από Έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματο, τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, προσδιορισαν  τρεις ανήλικους Ρομά, οι οποίοι περίελουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο, ενώ αναζητείται και τέταρτο άτομο που προέβη στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

“Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς… Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη- Βασίλης Κικίλιας.ARTA 

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, διέπραξαν την αποτρόπαια πράξη τους, στην περιοχή της Αρτας, κοντά στον καταυλισμό της περιοχής. Περιέλουσαν με ευφλεκτο υγρό και πυρπόλησαν σκύλο, πράξη την οποία βιντεοσκόπησαν, και στη συνέχεια ανήρτησαν το υλικό στο διαδίκτυο. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και του τέταρτου, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

  ARTA
Με κοινοποίηση στο λογαριασμό που διατηρεί σε χώρο κλινικής δικτύωσης, το Φιλοζωικό Σωματείο της Αρτας, εντόπισαν το κακοποιημένο ζώο, το οποίο φέρει εκτεταμένα εγκαύματα, στο οποίο παρείχαν φροντίδα και νοσηλεία.
Σε βάρος των ανήλικων Ρομά, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας. Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
ARTA-1Με αφορμή τον εντοπισμό και σύλληψη των δρατών, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε : «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».