ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, για τη μεταστέγαση του καταυλισμού Ρομά.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε.. οι συζητήσεις συνεχίζονται. Οι ενέργεις για την  απομάκρυνση των Ρομά, από το οικόπεδο στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, με πρόθεση η μετεγκατάστασή τους στο όρος Πατέρας, να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και Εισαγγελέας.

Ωστόσο δεν προέκυψε λύση παρά την Εισαγγελική καταληκτική ημερομηνία με σχετική απόφαση κατεδάφισης για τα 12 από τα 66 κτίσματα του καταυλισμού. ΜΕΓΑΡΑ_ΡΟΜΑΟι Ρομά υποστηρίζουν ότι τα παραπήγματα κατοικούνται, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει συνυποβάλλει εκθέσεις της πολεοδομίας οι οποίες καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα. Έπειτα και από τη σημερινή σύσκεψη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον παράνομο καταυλισμό και τη μεταστέγαση των Ρομά σε εγκαταστάσεις στο “Κανδήλι”, στο Όρος Πατέρα, των Μεγάρων.