Λαμία: Στο Νοσοκομείο μαθητής του Γυμνασίου, από πτώση ύψους- Υποχώρησε το κάγκελο της περίφραξης

Σοβαρό ατύχημα για μαθητή του 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, όταν υποχώρησε το εσωτερικό-κεντρικό πλέγμα της περίφραξης και έπεσε από μεγάλο ύψος

Ο μαθητής της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Λαμία, που στεγάζεται στον Αφανό, ήταν στο χώρο του πίσω προαυλίου και -από μαρτυρίες- επιχείρησε να καθίσει σε παρτέρι, ακουμπώντας με την πλάτη στο πλέγμα της περίφραξης, το οποίο αποκολλήθηκε  και έπεσε από ύψος τουλάχιστον πέντε μέτρων.

Όπως διαπίστωσε κλιμάκιο που διενήργησε αυτοψία την ίδια ημέρα, στο σημείο «το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να στραβώσει η σιδερογωνιά στο πάνω μέρος όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες εικόνες και να υποχωρήσει. Σημειώνουμε ότι στους ετήσιους τακτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας μας ουδέποτε διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του 3ου Γυμνασίου, αλλά ούτε έχουν υπάρξει και αιτήματα του σχολείου για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης».

Στο Σχολικό συγκρότημα, επικράτησε αναστάτωση, ενώ ενημερώθηκε ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί, σε παροχή βοήθειας στο μαθητή ο οποίος πρόσκαιρα έχασε τις αισθήσεις του. Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία μαθητής ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του, και διακομίστηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης του.

Στο σημείο μετέβη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό ενώ προσωρινά περιορίστηκε  η πρόσβαση στο χώρο, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση από αρμόδιο κλιμάκιο από την Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων του Δήμου, όλης της περίφραξης.